Otopark sorununu asgariye indirmek için kentsel dönüşümün çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Parsel bazında yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları doğru değil. Biz göreve gelirsek mutlaka ada bazında yapacağız. Böylece katlı otoparkların haricinde binaların altında da otoparklar olacak. Alanya’nın trafik ve otopark sorunu hafifleyecek. Hiç bir vatandaş mağduriyet yaşamayacak. Alanya’ya yakışan projeleri hayata geçireceğiz. Alanya nefes alacak” dedi.

Alanya’nın her geçen gün büyüyen trafik sorununu çözmek için inisiyatif ve sorumluluk almaktan kaçmayacaklarını ifade eden Şahin, “Alanya’ya acil olarak köprülü kavşaklar (battıçıktı) yapılmalı. Bu konuda projelerimiz ve hazırlıklarımız tamam. Biz, ‘Sorumluluk belediyede değil’ mazeretine sığınmayacağız. Yapacağımız master plan sonucunda hangi bölgeye ne yapılacaksa kendi imkanlarımızla yapacağız. Bunun örneklerini ALTSO (Alanya Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanlığı dönemimizde ortaya koyduk. ‘Bu bizim görevimiz değil’ demedik. Hiç bir zaman sorumluluktan kaçmadık, kaçmayız da. Devlet yapacak diye beklemeyiz. Gerekirse gider hakkımızı söke söke alırız” ifadelerini kullandı.

Şahin, yaya kaldırımlarında da karmaşaya izin vermeyeceklerini belirterek “Elektrikli scooter ve benzeri araçların yaya kaldırımlarında yayalarımızı rahatsız etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda sert tedbirler alacağız” diye konuştu.

“500 bin m² kaçak yapı var, 15 araç rehin kalmış” “500 bin m² kaçak yapı var, 15 araç rehin kalmış”