Ülkedeki tur operatörlerinin paylaştığı verilere atıfta bulunan Rus haber ajansı TASS, bu yılın mart ve mayıs aylarını kapsayan turlarda satış hacimlerinin keskin artış gösterdiğini vurgularken, sektör temsilcileri, bunun nedenini çeşitli ülkelerde pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasına ve bazı destinasyonlara direkt uçuşların yeniden başlamasına bağlıyor.

Rusya’nın dev tur operatörlerinden ANEX Tour tarafından yapılan açıklamada, bahar tatillerine olan talepteki büyümeye rağmen ülkedeki paket tur satışlarının tamamen jeopolitik durumdan etkilendiğine dikkat çekilirken, Ruslar için bir yıl önce Bahreyn, Küba, Azerbaycan, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Umman, Tayland, Tanzanya ve Özbekistan’a turlar sunulmadığı, bu yıl ise belirtilen ülkelerin seçenekler arasında yer aldığı ifade edildi. Bahar dönemi için en fazla tatil turu satışlarını mart ayı için gerçekleştirildiği kaydedilirken, ancak Anex Tour’a göre bahar mevsiminde talep açısından mayıs ayının öne çıkacağı bekleniyor.

Şirket, 2023 yılında Karayip ülkelerinin Ruslar için artık popüler tatil destinasyonları listesinden ayrıldığına vurgu yaparken, uzak tatil noktaları arasında en büyük talep, Rusya’dan doğrudan uçuşların varlığı nedeniyle Venezuela için kaydediliyor. Bununla birlikte bu yılın 2022’den temel farkının kapsamlı bir bölgesel charter uçuş hizmetinin ortaya çıkması sayesinde Tayland ve Sri Lanka’nın popülaritesinin artması olduğu aktarıldı.