Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına rastlayan 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin bu yıl ki ana teması “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Cumhuriyetleri” olarak belirlendi. Festivalde, ülkemizin değerlerinin yanı sıra el sanatlarıyla, yemeğiyle, müziğiyle, folklorik değerleriyle dünya geneline yayılan kadim Türk kültürü de tanıtılacak.

BAŞKAN YÜCEL: “ORTAK DİLİMİZ TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ”

Alanyalı minik yazar Duru hayran bıraktı Alanyalı minik yazar Duru hayran bıraktı

21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’yle ilgili hazırlıkları tamamladıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Türk milleti köklü bir tarihe sahiptir. Tarih boyunca din, dil, ırk ayrımı yapmadan çok kültürlü yaşamı ve hoşgörüyü prensip edinmiştir. Bizim ortak dilimiz her zaman Türk misafirperverliği olmuştur. Bu yıl ki festivalimiz de yine bu anlayışla çok renkli geçecek.” dedi. Turizm ve Sanat Festivali’nde çok güzel etkinliklere imza atacaklarını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Festival kapsamında Cumhuriyetimizi ve Türk Kültürünü; sanatla, gastronomi ile, el sanatları ve performans sanatlarıyla, edebiyat ve müzikle, geleneksel oyunlar gibi özel ögelerle tanıtacağız. Bu faaliyetlerimizle aynı zamanda uluslararası düzeyde kültürel paylaşımımızı da güçlendirmeyi; Türk dünyasının zengin kültürel mirasını geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

TÜRK CUMHURİYETLERİNİN KÜLTÜREL MİRASININ TANITILACAĞI OTAĞ VE 8 MUHTEŞEM ÇADIR FESTİVALE HAZIR

2 Haziran, saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden Yörük Göçü ve kortej ile başlayacak 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde, Türk Cumhuriyetleri’nin kültürel mirasının tanıtılacağı 9 çadır festivale hazırlandı. Festivalin orta meydanına Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kurulan büyük otağ çadırı ve onun etrafına yerleştirilen 25’er metrekarelik 8 ayrı çadırda, Türk Cumhuriyetlerinin kültürel mirası ve folklorik değerleri tanıtılacak; “Türk Cumhuriyetleri” temasıyla Türk kültür mirasına ait ekinlikler geleneksel ve çağdaş yöntemlerle ziyaretçilere sunulacak. Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelere (Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan) ve gözlemci statüsünde olan ülkelere (Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan) tahsis edilen çadırların her birinde farklı etkinlikler düzenlenecek. Bu çadırlarda ülkeler kendi kültürlerine ait geleneksel el sanatlarını (resim, keçe, kumaş, kilim, yazma baskı vs.) gastronomi ve mutfak kültürleri tanıtılacak.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ÖZEL 11 FARKLI SERGİ DÜZENLENECEK

Festival kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel, festival meydanındaki otağ çadırı, sergi sokağı ve Kızılkule’de 11 ayrı sergi düzenlenecek. 100. Yıl Hatıra Para Basımı, Minyatür Atatürk Kıyafetleri Sergisi, “Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak” Giysisi Sergisi, Tarihteki Türk Devletleri Pul Sergisi, Cumhuriyet Arşivi Fotoğraf Sergisi, Tarihteki Türk Devletleri ve Bayrakları Sergisi, Türk El Sanatlarından Esintiler Sergisi, Bir Zamanlar Alanya Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi, Dünden Bugüne Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödül Alan Fotoğraflar Sergisi, Geleneksel El Sanatları Sergileri ve Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser Cumhuriyet Sergisi hazırlanarak festivali ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere sunulacak.