Alanya’nın en işlek bölgesi olan iskelede tur teknesi sahibi ve çalışanlarından oluşan grubun, gurbetçi tatilci C.A.’ya sopalarla saldırdığı olay sonrası, teknelere ceza gecikmedi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, iki teknenin 30’ar gün bağlandığını, Alanya Belediyesi’nin de ruhsat iptali için işlem başlattığını söyledi. Ayrıca olayla ilgili bir kişinin daha gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

“HER TÜRLÜ PİSLİĞİ YAPACAKLAR”

Olaya karışan tekne çalışanlardan M.C isimli şahıs sosyal medyada yaptığı paylaşımla; ‘’Şu adama helal olsun diyenler taciz edilen sizden biri olsaydı nasıl bir yorum yapardınız merak ediyorum. Adamlar 365 gün Avrupa’da hizmet edecek oraya vergi ödeyip kalkındıracak, 10 gün buraya tatile gelip paralarına ve vücutlarına güvenip her türlü pisliği yapacaklar sizde ‘Ya gurbetçidir bir şey olmaz’ diyeceksiniz öyle mi? Ya sizin mezhebiniz o kadar geniş mi Allah aşkına?’’ şeklinde açıklama yaptı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TOKAT GİBİ CEVAP

Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak

İki teknenin 30’ar gün bağlandığını, Alanya Belediyesi’nin de ruhsat iptali için işlem başlattığı olayın ardında M.C’nın açıklamalarına tepki gösteren, Batı Yatçılar Kooperatif Başkanı ve dünyanın en büyük gezi teknesi Big Kral sahibi Hasan Çavuşoğlu ‘’Ben her şeyi çok iyi biliyorum, olayı başka yerlere çekmeyin’’ diyerek şu sözlere yer verdi: ‘’Boşuna kamuoyuna yalan söylemeyin, en azından yapılan hatadan özür dilemesini bilin. O namuslu dediğiniz, iskelede taciz edildi diye dile getirdiğiniz bayan kaç yıldır iskelede ve kaç kişiyle düşüp kalkıyor. Bu sektörü ve Alanya’yı dünyaya rezil etmeye bende dâhil kimsenin hakkı da yoktur haddi de’’