Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’ne bağlı Gladbeck şehrinde 1946 yılından beri her yıl Eylül ayında düzenlenen Elma Festivali gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi meclis üyeleri Emine Çalış, Melike Nazifoğlu, Merve Baysal, Meliha Aras Erdoğan, Pauliina Müftüoğlu, Didem Dim Özaltın ve Alanya Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rabia Eşit festivalde Alanya Belediyesi’ni temsil ettiler. Kardeş şehrimiz Gladbeck’te yapılan festivalde, Geleneksel Elma Güzeli Yarışması’nda bu sene birinciliği Chiara Rasche kazandı. Alanya Belediyesi Heyeti adına Meclis Üyesi Emine Çalış, Elma Kraliçesine hediye olarak Alanya’da çift kişilik tatil hediye etti.

Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

Resmi ziyaret için Gladbeck kentinde bulunan Alanya heyeti, şehrin tarihi ve kültürel noktalarında incelemelerde bulundu. İki kardeş şehir arasında turizm ve kültürün tanıtılması ve geliştirilmesi konusunda iş birliği sağlanması konusunda görüş alışverişi yapıldı. Elma Festivali süresince İngiltere, Fransa, Polonya, Almanya, Avusturya’dan gelen Gladbeck’in diğer ülke kardeş şehirleriyle de temasa geçildi.

30. YILA ÖZEL SERGİ VE KONSER

Gladbeck Belediye Başkanı Bettina Weist tarafından Alanya-Gladbeck arasında kardeşlik antlaşmasının 30. yılı onuruna konser ve sergi düzenlendi. Alanya heyetinin hazır bulunduğu konserde Türkçe parçalar seslendirildi. Konserin ardından iki şehir arasında 30 yıllık kardeşliği anlatan fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.