ÇED raporunun onaylanma sürecini meşrulaştırmak istemeyen siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri toplantıya katılmama kararı aldı. CHP Alanya İlçe Teşkilatı öncülüğünde başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Avsallar eski Belediye Başkanı Şerif Kaya, otelin sit ve arkeolojik alanda olması nedeniyle ÇED raporuna gerek duymadığını ve bu durumun yasalara aykırı olduğunu savundu. Kaya, otelin yapımında yasalara uyulmadığını ve denize duvar örülerek halka denize giriş imkanı engellendiğini de söyledi.

Avukat Mehmet Can Karagöz ise, ÇED toplantısının yasal zorunluluk nedeniyle gerçekleştirilmek istendiğini, ancak yasalara aykırı bir şekilde yapıldığını belirtti. Karagöz, otelin yapımında imar barışından faydalanıldığını ve bu durumun da yasalara aykırı olduğunu ifade etti.

CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir de, otelin yapımında halka dayatma yapıldığını ve bu duruma karşı olduklarını dile getirdi. Kandemir, ÇED raporuna karşı mahkeme açacaklarını ve hukuki olarak otelin yapılmasına engel olmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Alanya’da drift atan sürücüye 33 bin TL ceza Alanya’da drift atan sürücüye 33 bin TL ceza

ÇED toplantısı katılımcıların basın açıklamasından sonra gitmeleri sebebiyle gerçekleşmedi. Toplantıyı yapmak üzere gelen yetkililer de eşyalarını toplayıp gitti.