Alanya mahmutlarda yaşam son zamanlarda oldukça pahalılaşmaya başlıyor. Bunların en büyük sebeblerinden birisi ise ukraynalıların tatil beldelerinden birisi olan mahmutları tercih etmesi. Bildiğiniz üzere alanyadaki yabancı emlakçı sayısı türk tarafına göre artık daha fazla. Buraya göç eden yabancı uyruklu vatandaşlarımız bir yerden tutunmaya çalışıyor. Alanya veya mahmutlar farketmeksizin yabancı plakalı araçlardaki artışı da farketmişsinizdir. Kira ve ev fiyatlarındaki fahiş fiyatın sebeblerinden birisi de bu. Sorunun en büyük kısmına değindikten sonra peki alanya mahmutlarda yaşam nasıl? orada yaşayan vatandaşların bazı yorumlarını sizler için listeliyoruz.

Alanya Mahmutlarda Yaşam

MAHMUTLAR mahallesi nüfusu ( beldesine) bağlı ALANYA, ANTALYA. MAHMUTLAR mahallesinin Nüfusu Toplam 52.844 tır. Bu nüfusun 27.380'si Erkek, 25.464'si Kadındır. Nüfusuna oranla hızla sosyalleşmeye başlayan mahmutlarda yaşam standartları artmaya başladı. Gelin oradaki yaşayanların bazı yorumlarına bakalım.

  1. Mahmutlar, Alanya’nın merkezine göre daha serin.

  2. Her taraf sarışın mavi gözlü, uzun boylu, 1-3 çocuklu Rus annelerle; uzun boylu, göbekli, sakalsız/bıyıksız Rus babalarla  dolu. Ruslar ailece gelip 15 gün kalıyor, sonra eşlerini çocuklarla bırakıp gidiyorlar. Bu, sözde çapkın erkeklerimizin iştahını kabartıyor.

  3. Bizim gençler dizilerin kopyası durumundalar.
  4. Çok az Rusça bilen erkeklerimiz bu kadınların peşinde geziyorlar.”Yabancılar Türk erkeklerine bayılıyorlar, onlar için geliyorlar” efsanesi ve “magazin basının uydurma haberleri” bir tülü yok edilemedi. Ülkemizde, yanlarında çocuk olan ailelere  (annelere) korumacı gözle bakılırken, burada maalesef Rus annelere yanaşmak için çocuklar kullanılıyor.
  5. Rus kadınlar; iskelede, plajda, pazarda, banklarda  v.b.sürekli  göz hapsindeler.
  6. Mahmutlar’da hız belirten trafik levhası, hız kesici bariyer  bulunmuyor. O nedenle Bağdat Caddesi gibi, gaza basanlar çoğunlukta.

İlginizi Çekebilir;

Alanya'da Gezilecek Yerler