GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nin cami sorunu çözülüyor. Önceki gün resmi temeli atılan cami inşaatının en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Pazarcı Mahallesi’nde yapımı devam eden caminin inşaat sorumluluğunu Karabacak Tarım sahibi hayırsever işadamı Ziraat Mühendisi Ramazan Aydın üstlendi. Gazipaşa’nın en kalabalık ve camisiz tek mahallesi olan Pazarcı Mahallesi’ndeki cami inşaatının temeli İlçe Kaymakamı Orhan Altun ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da katıldığı törenle Pazartesi günü atıldı.

Pazarcı Mahallesi’nde Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi yanında arsada tescillenmiş olan caminin yapımı için 5 milyon TL bağışta bulunan Fatma-Abdullah Kızılateş çiftinin isminin verileceği caminin temeli Pazartesi günü saat 10.30 atıldı. Temel atma törenine İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, İlçe Müftüsü Fahri Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, Malmüdürü Cavit Özer’in yanı sıra bazı kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Törende İlçe Müftüsü Fahri Başar, ardından İlçe Kaymakamı Orhan Altun günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Caminin yapımında en büyük desteği veren hayırsever Abdullah Kızılateş, Fatma Kızılateş ve diğer destek olan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

İNŞAATIN SORUMLUSU RAMAZAN AYDIN

Pazarcı Mahallesinde temeli atılan Fatma-Abdullah Kızılateş Camisinin proje, ruhsat mimari ve temel atma aşamasına kadar maddi manevi destek olan hayırsever işadamı Karabacak Tarım sahibi Ziraat Mühendisi Ramazan Aydın caminin inşaat sorumluğunu üstlendi. İlçe Kaymakamı Orhan Altun tarafından camiye vermiş olduğu destekten dolayı plaket takdim edilen Ramazan Aydın, cami inşaatı tamamlanıncaya kadar inşaattan sorumlu olacak. İlçe Müftüsü Fahri Başar, Ramazan Aydın'ın caminin proje, ruhsat, mimari ve temel atma aşamasına kadar her konuda maddi manevi destek verdiğini söyledi. Müftü Başar, tüm hayırseverlere ve cami inşaatının sorumluluğunu üstlenen Hayır Sever işadamı Ramazan Aydın’a teşekkür etti.