HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa'da sessiz ressam Halit Şahiner, tablo yaparken Eşi Bircan Şahiner ise boş zamanlarında hem okuyor hem de üretiyor. Daha önce muz sirkesi ardından muz reçeli yapan Bircan Şahiner, pandemi döneminde ise meşe palamudu marmelatı üretti. Bu konuda Gazete Alanya'ya bilgi veren 2 çocuk annesi Bircan Şahiner şunları söyledi:

“Köy çocuğu olduğumdan bitkilerle iç içe yaşayıp bunlardan farklı lezzet üretmek hobi haline geldi. Çam kozalağından yapmış olduğum şurup ve reçellerin tadına bakanlar bırakamıyor. Muhteşem bir lezzet ve şifa bakımından faydalı ürünlere talep arttı. Pandemiden öncede bitkilerden çeşitli organik ürünler yapıyordum. Pandemiden sonra ilgi artınca ürün çeşidini arttırdım. Kendim muz üretici olduğum için ilk olarak muz sirkesi yaptım ardından reçelini yaptım ve bunları internetten satışa çıkardım. Geri dönüşlerde çok iyi olunca biraz araştırma yaptık sonra ürün çeşidimi daha da arttırdım. En son meşe palamudu marmelatı yaptım” dedi.

Bu ürünlerin hepsinin ayrı ayrı faydaları olduğu belirten Şahiner, “Ben hem çiftçilik yapıyorum hem bu ürünleri yapıyorum. Bir yandan da açıktan okuduğum lise sınavlarıma ve derslerime çalışıyorum. Kadın her zaman üretmeye devam eder. Okumanın ve çalışmanın yaşı yoktur. Bir kadın azim ettikten sonra her şeyin üstesinden gelir. Ürünlerimi incelemek isteyenler İnstagramda @bircansahiner sayfamdan takip edebilirler” dedi.

Gazete Alanya olarak boş zamanlarında okuyup ve üretim yaparak ev ekonomisine katkı sağlayan Bircan hanımı tebrik ediyoruz.