HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa'da 20 yıldır 3 defa dükkan değiştirdiğini belirten Akpınar, bu süreçte 4 belediye başkanı değiştiğini ve sorununa bir çözüm bulunamadığını ifade ederek Yeni Mahalle’de bulunan dükkanının Bekir Akyol zamanında Gazipaşa Sanayi Sitesi’ne taşıtıldığını söyledi. Gazipaşa Belediyesi tarafından daha önce iş yerini boşalmak için tebligat gönderilen Erdoğan'ın işyeri, dün Gazipaşa'da Belediye Zabıtaları tarafından mühürlendi.

Bu esnada Canlı yayın yaparak sesini yetkililere duyurmaya çalışan Erdoğan, “Gazipaşa Belediyesi bana bir yer göstermedi. Benim bu işi yapacak ve ustalık belgesi alan oğlum var. Şimdi işyeri açacak ama Belediye Sanayi Sitesi dışına çıkamazsın diyor. Peki Sanayi içinde dükkân yok kimse bana yardımcı olmuyor. Yetkililere sesleniyorum, oda başkanlarıma sesleniyorum. Aidat alıyorsun sen benim oda başkanımsın Hasan Ali Sönmez. Aradığım zaman biz Adil Çelik'e oy verdik bizi dinlemiyor diyorsun kardeşim sen benim oda başkanımsın” dedi.

Bu konuda çok mağdur olduğunu dile getiren Erdoğan, Gazipasa Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Hasan Ali Sönmez'e ve işyerini Mühürleyen Gazipaşa Belediyesi’ne tepki gösterdi. Esnafın paylaşımına yorum yazan bazı şahıslar ise “Aidat almakta başkanlık olmaz, oda başkanları her zaman esnafının yanında olmalı” şeklinde tepki gösterdiler.