Gazipaşa Belediyesi ekipleri dışa bağımlılığı azaltıp kendi kendine yetebilen bir belediye olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz yıllarda belediye bünyesinde beton şantiyesi ve bitki üretim tesisi kuran ekipler, şimdi de Ahşap İşleri atölyesi kurdu. Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Ahşap İşleri atölyesi, kent genelinde park ve bahçelerde kullanılan mobilyaların imalatını yaparken aynı zamanda belediye içerisinde kullanılan ahşap ürünlerin de üretimini yapacak.

Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak, kaliteli üretimler yapılan atölyede;  banklar, piknik masaları, oturma grupları, kamelya, ahşap saksı, pergole, kedi ve köpek kulübeleri, taşıma paletleri ve dekorasyon ahşap ürünleri imal ediliyor. Atölyede üretilen birbirinden güzel kent mobilyaları sayesinde belediyenin maliyetleri azaltılırken, en kaliteli mobilyalar Gazipaşa’nın dört bir yanını süslüyor. Uzman personelin görev aldığı atölyede, kent mobilyaları hem hızlı hem de düşük bir bütçeyle yapılıyor. Bu sayede Gazipaşa Belediyesi dışa bağımlılığı azaltarak kendi mobilyasını kendisi üretebiliyor.

“AHŞAP İŞLERİ ATÖLYEMİZ, BELEDİYEMİZE VE GAZİPAŞA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Ahşap İşleri Atölyesinin çalışmalarını dün öğle saatlerinde yerinde inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ‘‘ Bildiğiniz üzere kendi kendine yeten bir belediye anlayışıyla yola çıkmıştık. Daha önce beton santralimizi ve bitki üretim tesisimizi açtık. Şimdi de belediyemiz bünyesinde Ahşap İşleri Atölyesini kurduk. Belediyemizin ihtiyacı olan; büro mobilyası, piknik masası, kamelya, bank, oturma grubu ve parke fabrikamızın ihtiyacı olan palet gibi ahşap ürünleri, atölyemizde daha ekonomik bir şekilde üretiyoruz. Her zaman için şehrimize faydalı olacak işler yapmaya çalışıyoruz. Üretime ve emeğe çok önem veriyoruz. Burada üretime destek olan çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ahşap İşleri Atölyemiz, Belediyemize ve Gazipaşa’mıza hayırlı olsun.’’ İfadesini kullandı.

“HEM ÜRETİMİN İÇİNDE OLMAK HEM DE BELEDİYEMİZE VE ŞEHRİMİZE FAYDALI OLMAK BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Atölyeye gelen ahşap ürünlerin doğru bir şekilde değerlendirildiğini anlatan Gazipaşa Belediyesi Ahşap İşleri atölyesi personeli Hasan Bilgin ‘‘ Atölyemize gelen ahşap malzemelerle kendi makinelerimizi kullanarak belediyemizin ihtiyacı olan ürünleri üretiyoruz. Banktan oturma gruplarına, çiçek saksılarından kedi köpek kulübelerine kadar birçok ürünü imal ediyoruz. Parke ve beton fabrikamızın ihtiyacı olan taşıma paletlerini üretiyoruz. Titizlikle üretilen ürünlerden arta kalan ahşap talaşı ve küçük parça odunları da yakacak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Bu atölyeye gelen hiçbir malzeme ziyan olmuyor. Hem üretimin içinde olmak hem de belediyemize ve şehrimize faydalı olmak bizi çok mutlu ediyor” dedi.