19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gazipaşa Belediyesi tarafından Fener Alayı Yürüyüşü ve Gençlik Konseri gerçekleştirildi. Başkan Yılmaz’ın katıldığı etkinlikler, muhteşem görüntülere sahne oldu.

İlk olarak kutlamalar kapsamında 19 Mayıs günü saat 19.30’da Gazi Mahallesi Yayla Market önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan Fener Alayı Yürüyüşü yapıldı. Gazipaşalılar, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcılarının katılımıyla ellerinde 40 metre uzunluğundaki ay yıldızlı dev Türk bayrağını taşıyarak, coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. CHP Gazipaşa Gençlik Kolları yönetiminin koordinesiyle ilerleyen yoğun katılımlı Fener Alayı, vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, “ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı attı. Meşaleler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen yüzlerce vatandaş, meydanda yine aynı kalabalık ile buluşarak Klişe konserine katıldı.

19 MAYISLAR BİZİM!

Konser öncesi sahneye çıkan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz “Bu güzel 19 Mayıs akşamında sizlerle buluştuğumuz için çok mutluyuz. Sizlerle bir arada olmak bizlere heyecan ve güç veriyor. İyi ki geldiniz. İyi ki varsınız! Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a attığı o ilk adım, demokrasiye, özgürlüğe ve cumhuriyete atılan en büyük adımdır. Bu anlamlı günün 103. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.  "Bütün ümidim gençliktedir" diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, yarınlarımızın güvencesi gençlerimize güzel bir gelecek bırakmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bahane değil çözüm üreterek geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz.

19 Mayıslar bizim! Bizler, 19 Mayısları unutmadan, unutturmadan her zaman kutlamaya ve Ata’mızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürümeye devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.” sözleriyle herkesin bayramını kutladı. Binlerce kişinin katıldığı bayram kutlama programı, coşkulu bir şekilde saat 23.00’e kadar devam etti. Gazipaşa Halkı Klişe konseriyle 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı.