HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa'da eğitimde kaliteyi arttırmak vizyonuyla 2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılan 7 Bilim Koleji, anaokul, ilkokul ve ortaokuldan sonra Fen Lisesi’ni de hizmete açtı. 2013 yılından itibaren başarıyla faaliyet gösteren ve 2018 yılında ilçemizde de okul açan Yedi Bilim Koleji, hedeflerinden birini daha hayata geçirdi. Resmi evraklarını tamamlayarak açılan Yedi Bilim Koleji Fen Lisesi için öğrenci kayıtları başladı.

HEDEF KALİTELİ EĞİTİM

Eğitimde kaliteyi arttırmak vizyonuyla yola çıkan Yedi Bilim Koleji, güçlü eğitim kadrosu ve yenilikçi eğitim anlayışla yoluna devam ediyor. Yedi Bilim Koleji Kurucu Müdürü Sevgi Altıntaş Tuşgül, Fen Lisesi’nin resmi evraklarının tamamlandığını belirterek, “Öncelikle Gazipaşa’mıza ilk özel Fen Lisesi’ni açmış olmanın gururu içerisinde olduğumuzu söylemek isterim. Yedi Bilim Koleji, olarak yıllardır süren eğitim alanındaki çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Bizim misyonumuz, eğitimde kaliteyi arttırmak, öğrencilerimizin bireysel ilgi ve yeteneklerini göz önünde tutarak her bireyin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmaktır. Yönetim ve eğitim personelinin yeterliliklerini arttırarak, mesleki becerilerini geliştirmek, kaynak kullanımında daha etkili ve verimli olmak” dedi.

2021-2022 YILI KAYITLARI BAŞLADI

Kurucu Müdür Sevgi Altıntaş Tuşgül, Fen Lisesi için öğrenci kayıtlarının başladığının müjdesini verdi. Kaliteli eğitim almak isteyen tüm öğrencilere kayıt çağrısında bulunan Müdür Tuşgül, “Yedi Bilim Koleji, deneyimli öğretmen kadrosu ve yenilikçi eğitim anlayışıyla hizmet verecek. 9 ve 10. sınıf öğrencilerimizin kayıt kabulüne başladık. Fen Lisesi müfredatı diğer nitelikli liselerden farklı olarak tamamen Fen Lisesi müfredatı ve yürürlüklerine bağlı kalarak programlanmış süreci takip etmektedir. Gazipaşa’mızın gençleri Fen Lisesi eğitiminden faydalanmak için her sene ilçe dışına ya da il dışına çıkmaktadır. Veya bir kez yapılan liselere geçiş sınavında heyecanlanan sınav günü aksilik yaşayıp maalesef verdiği emekleri sınava yansıtamayan birçok başarılı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz için Fen Lisesi eğitiminden faydalanma fırsatı sunuyoruz. Ayrıca Fen Lisemizde akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin sosyal alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi ve becerilerini geliştirebilecek birçok imkan ve fırsatları bir arada bulunduruyor. İfade gücü yüksek, stresle başa çıkma mücadelesine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencileri kabule başladıklarını belirten Müdür Tuşgül, “Fen Lisesi’ne kayıt-kabul kriterlerine sahip 9 ve 10. sınıf öğrencilerimizi ve tüm Gazipaşa halkımızı Yedi Bilim Fen Lisesi’ne bekliyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

GÜÇLÜ ÖĞRETMEN KADROSU İLE HİZMET VERECEK

Gazipaşa’da 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyetine başlayan Yedi Bilim Koleji güçle öğretmen kadrosuyla da dikkat çekiyor. Branşlarında kalitesini kanıtlamış öğretmenleri bünyesinde bulunduran Yedi Bilim Koleji, sosyal ve kültürel etkinleriyle dikkat çekiyor. Yedi Bilim Koleji’nde bu yıl derslere girecek öğretmenler ve branşları ise şu şekilde;

Matematik: Adem Kıvrak

Matematik: İsmail Toka

Matematik: Gamze Çeliker

Biyoloji: Mustafa Akkoca

Fizik: Mustafa Hatipoğlu

Kimya: Samet Öztürk

Edebiyat: Yasemin Esen

Tarih: Fulsen Uygun

Coğrafya: Şahin Atlı

Müzik: Enes Yıldız

Din Kültürü: Mustafa Yavilioğlu

Resim: Nazmi Şahin

Beden: Eğitimi Latif Yüceson

Psikolojik: Danışman Okan Metin