HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa’da korona virüs önlemlerine uyulmaması vaka sayılarını iyiden iyiye arttırdı. Durumun farkında olan bazı vatandaşlar ise 6-7 ve 8 Ağustos’ta Günercik yaylasında yapılacak şenliğinde koronaya davetiye çıkaracağını belirterek belediyenin bu şenliği iptal etmesini, düğünlerin ve toplu organizasyonların yasaklanmasını istediler.

Bu konuda görüştüğümüz birçok vatandaş, “Bırakın ilçe merkezini mahallelerde bile bir evde 6-7 kişinin korona virüs nedeniyle karantinada olduğunu duyuyoruz. Birileri eğlenecek evlenecek diye kimse halkın sağlığını hiçe sayamaz. Böyle riskli bir zamanda şenlik yapılması çok yanlış olur oraya giden insanlar çadırlarda kalacak yine maske ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayılacak buda ilçede korona vakalarının daha da artmasına neden olur” diyerek belediyenin şenliği iptal etmesini ve düğünlerinde yasaklanmasını istediler.

BAZI MUHTARLARDA ŞENLİĞİN İPTAL EDİLMESİNDEN YANA

Gazipaşa’da bu konuda görüştüğümüz bazı muhtarların yanı sıra Ilıca muhtarı Hasan Ali Kaplan ve Gazipaşa'da Köy ve mahalle muhtarları derneği başkanı Rafik Akça, Günercik yayla şenliğinin iptal edilmesi gerektiğini belirttiler.

Mahallelerde korona vakalarının aşırı derecede artığını belirten Muhtar Kaplan ve Akça, “Tabiki bizde şenliklerin yapılmasını düğünlerin yapılmasını isteriz ama görüyorsunuz ortalık her gün şurada şu kadar şurada bu kadar korona vakası olmuş diye duyumlar alıyoruz. Birçok vatandaşın koronadan hayatını kaybettiğini biliyoruz. Bu nedenle yayla şenliğinin iptal edilmesini ve düğün gibi toplu organizasyonların yasaklanmasını istiyoruz” dediler.