Gazipaşalı vatandaşların her türlü ihtiyacına hızlı bir şekilde çözüm üreten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, zirai don nöbetindeki örtü altı sebze üreticilerini yine yalnız bırakmadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün “zirai don” uyarısı yapması üzerine Başkan Yılmaz, soğuğa karşı ürünlerini korumak için seralarından ayrılmayan örtü altı sebze üreticilerini ziyaret etti. Gece geç saatlerde Beyrebucak, Çobanlar, Macar, Hasdere ve Ekmel mahallerinde zirai don nöbetinde olan çiftçileri ziyarete giden Başkan Yılmaz’a Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, CHP Meclis Üyeleri Cumhur Uğur ve Ali İhsan Yılmaz’da eşlik etti. Başkan Yılmaz ve ekibi serada sıcak çay eşliğinde üreticilerle sohbet etti, çiftçilerin istek ve dileklerini dinledi.

‘‘GECE GÜNÜZ ÇALIŞAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ.’’

Üreticinin her zaman yanı başında olduklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Bu soğuk havada yetiştirdikleri ürünlerin sağlıklı kalabilmesi için soba yakan, sabaha kadar nöbet tutan, ekmeği için gecesini gündüzüne katan üreticilerimizle birlikteyiz. Bu don gecelerinde, hava sıcaklığı 4-5 derecenin altına düştüğünde çiftçilerimiz hiç uyumuyorlar. Biz de onlara destek olmak için mahalle mahalle ziyaretteyiz. Tarım yalnızca bir geçim kaynağı değil; toprağa hayat verme ve ürün yetiştirme sanatıdır. Gece gündüz demeden ilçemizin tarımsal üretimine katkı sağlayan tüm üreticilerimize kolaylıklar diliyorum. Çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanındayız. ’’ dedi.

“BAŞKANIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA”

 Başkan Yılmaz’ın bu soğuk havada ziyaretinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Çobanlar Mahallesi’nde üretim yapan çiftçi Ahmet Karataş, “Bizim geçim kaynağımız bu ürünler. Ürünlerimizi soğuktan korumak için sobalarımızı yaktık, sabaha kadar nöbetteyiz. Başkanımız çiftçilerin yanında olduğunu bugün bize bir kez daha gösterdi. Ne zaman arasak, ne zaman bir sıkıntımız olsa başkanımız hep bizimle. Bu soğuk gecede sıcak yatağında yatmak yerine bizleri ziyaret eden Başkanımıza, Başkan yardımcımıza, ilçe başkanımıza ve meclis üyelerimize ziyaretleri için çok teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.’’ diye konuştu.

Başkan Yılmaz ve beraberindekilerin bu soğuk havadaki anlamı ziyareti, ilçe halkı tarafından oldukça beğeni topladı.