HABER - Hasan KAYA

Başkan Yunus Koç'un basın açıklaması şöyle:

“07.09.2020 tarihinde, bir televizyon kanalında yayınlanan programın bir kısmında Erol Mütercimler tarafından imam hatip liselerinden mezun olanlar kastedilerek, hakarete ve iftiraya kadar ulaşan çirkin sözler sarf edilmesi sebebiyle basın açıklaması yapılması zaruri hale gelmiştir.

07.09.2020 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan programın bir bölümünde Erol Mütercimler, imam hatip okullarından mezun olanların tümünü kastederek “İmam Hatip Okullarından Mezun olanlar bakın ne olarak karşımıza çıkıyor “cinsi sapık” “sahtekâr ve ahlaksız” sözleriyle İmam Hatip okullarında okuyan ve mezun olanlar hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştur.

Tüm imam hatip okulları mezunlarına yönelik ayrımcılık ifade eden sözlerle halkın bir kesimine iftira atarak hakaret etmiş ve halkın nazarında küçük düşürme eylemine sebebiyet vermiştir. Belirtilen ifadeler nedeniyle bütün imam hatip camiası, manevi olarak büyük üzüntü duyduğumuzdan, şüpheli hakkında manevi zararlarımızın tazmini için ayrıca hukuki girişimde bulunulacağı gibi aynı zamanda suç teşkil eden eyleminin cezasız kalmaması adına Basın yoluyla işlenen bu eylem adına şikayette bulunmak zaruret haline gelmiştir. Bu gün itibari ile Gazipaşa cumhuriyet başsavcılığına şikayet dilekçemizi de vermiş bulunmaktayız.

İmam Hatipler bu milletin gözbebeğidir. Millet bu okulları genelde dernekler kurarak kendileri yapmışlardır. Bu okullardan yetişen öğrenciler bu güne kadar devletin en üst yetkili mercileri olan Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık. Bakanlık, Milletvekilliği, Doktor, Avukat, Öğretmen vb. gibi tüm meslek dallarında görevlerini başarılı bir şekilde yürütmektedirler. Şu an Devlet başkanımız olan Recep Tayyip ERDOĞAN‘ında İmam hatip mezunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu şahıs bu saçma sapan fikirlerini bir televizyon kanalında açıklamaya nasıl cüret edebilir? Arkasındaki bağlantılar araştırılmalıdır. Televizyon kanalında sarf edilen sözler yenilir yutulur cinsten sözler değildir. Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyor ve tüm İmam Hatip Lisesi Mezunlarından özür dilemeye ve adalet önünde hesap vermeye davet ediyorum.

İmam Hatip Nesli’nin Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoçların imanlı söylemini ve mücadelelerini devam ettirecek bir nesildir. Her toplulukta gayri ahlaki özellikler gösteren insanlar olabilir. Birisinin yaptığı yanlış nedeniyle bütün bir topluluğu suçlamak o topluluğa karşı bir linç girişimi ve provokasyondur. Tüm İmam Hatip Lisesi mezunları “ahlaksızdır, sapıktır” tüm dindarlar din istismarcısıdır” gibi toptan insanları suçlamanın ne mantıki, ne de vicdani nede ahlaki bir yanı vardır. Bu olsa olsa cahilce söylenmiş ve bu okullara karşı içindeki kin ve nefretin beden diline yansımış halidir.

Buradan tüm İmam hatip mezunu arkadaşlara sesleniyoruz: bu çirkin sözlere lütfen sessiz kalmayın, biz sessiz kaldıkça bu aymazlar çıkacak, bu saçma sapan ağıza alınmayacak lafları her ortamda söylemeye devam edeceklerdir. Bir İmam hatipli olarak bu okullarda okumaktan mezun olmaktan sürekli onur ve gurur duyuyoruz. 3-5 çapulcunun ifadesiyle bu okullar kirletilemez.

Bu vesileyle eğitim ve öğretimin başladığı bu günlerde bütün eğitim camiamıza yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını, ülkemizin ve dünyanın başına bela olan korona virüs belasınında bir an önce ülkemizden ve dünyadan tümüyle bertaraf etmesini cenabı haktan niyaz ederim. Kalın sağlıcakla.”