Alanya Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Gökbel Yayla Şenliği, bu sene 12 - 13 Ağustos’ta gerçekleşecek. 17. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne sayılı günler kalırken, güreş ağasının kim olacağı merak konusu oldu.

Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu

ALTSO ADAYLIK FIRSATINI KAÇIRMADI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Ağası Eray Erdem, 2019 yılının Temmuz ayında düzenlenen 15. Alanya Geleneksel Gökbel Yağlı Güreşleri’nde ilk kez 475 bin TL vererek 'Güreş Ağası' olmuştu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesine denk gelen ve ALTSO Başkan Adayı olan Eray Erdem, 16 – 17 Temmuz 2022’de düzenlenen 16’ncı Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde tekrar ağalık için yarıştı ve 1 milyon 307 bin TL teklifle 2’nci kez 'Güreş Ağası' unvanı aldı.

ALTIN KEMERLİ AĞA OLACAK MI?

ALTSO seçiminin aylar öncesinde bazı çevreler, Eray Erdem’in katılacağı ALTSO başkanlık yarışında kazanma yolunun Gökbel’e güreş ağası olmaktan geçtiğini ve başkan Yücel’in bu şartlarda Eray Erdem’i ALTSO Başkan Adayı olarak destekleyeceğini konuşmuştu. Yapılan ALTSO seçimlerini az bir farkla kazanan ve hedefine ulaşan Erdem’in ‘Benden bu kadar mı’ diyeceği, yoksa 3’ncü kez ağalığı kazanıp, beline altın kemeri takıp takmayacağı bilinmiyor.

ÇİFT ALTIN KEMERLİ AĞA

Öte yandan Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 2013 ile 2020 yılları arasında, Alanyalı iş insanı Kasımoğlu Şirketler Grubu’nun sahibi Kerim Yılmaz, üstlendiği ağalık rolünün yanı sıra beline taktığı çift altın kemerin sahibi olmuştu. Kasımoğlu lakaplı iş adamı ve turizmci Kerim Yılmaz, taşıdığı çift altın kemerle Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ndeki Kırk Ağalar davetine her yıl düzenli olarak katılıyor.