Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Vakıfbank arasında ALKÜ personeline yapılacak maaş ve ücret ödemelerinin banka aracılığı ile yürütülmesine ilişkin sözleşme imzalandı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile Vakıfbank Alanya Şubesi Müdürü Bayram Gökçe’nin imzaladığı sözleşme töreninde Genel Sekreter Alper Özyürek, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hakan Bütün ile ALKÜ Eğitim Bir Sen Başkanı Abdurrahman Özkösemen de hazır bulundu.

PROMOSYON ÖDEMELERİ NİSAN’DA HESAPLARDA OLACAK

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nde görev değişimi ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nde görev değişimi

ALKÜ ile Vakıfbank arasında daha önce imzalanan Kurum Maaş Ödeme Protokolü, herhangi bir cezai şart olmadan 24 ay daha uzatıldı. 01.04.2023-31.12.2025 tarihleri dönemini kapsayan yeni protokolde Vakıfbank, ALKÜ personeline tek seferde 15 bin TL promosyon ödemesi gerçekleştirecek. Sözleşme döneminde ALKÜ’de personel olarak yeni işe başlayanlar da bu ödemelerden yararlanabilecek.

REKTÖR KALAN: “ŞEFFAF BİR SÜREÇ YÜRÜTTÜK”

Daha önce yapılan Banka Maaş Promosyon sözleşmesini yenilemenin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Rektör Kalan, “Üniversitemizde 2020 yılında imzaladığımız banka promosyon sözleşmesinin yapıldığı tarihten günümüze kadar Üniversitemizde personel sayısı arttı. 2022 ve 2023 yıllarında personel maaşlarına yapılan rutin ve ek zamlar ile diğer kurum ve kuruluşlarda gerçekleşen promosyon ihalelerinin beklenenden daha yüksek tutarlarda gerçekleşti. Biz de ALKÜ olarak diğer üniversitelerin yaptığı gibi henüz süresi dolmamasına rağmen, promosyon ihalesinin yenilenmesi için çeşitli çalışmalar yaptık. Şeffaf bir şekilde yürütülen bu çalışmalar personelimiz ile paylaştık. Bir anket çalışması yaparak personelimizin de görüşlerini aldık. Yapılan ankete 689 personelimiz katılım sağladı. Personelimize üç soru sorduk. Personelimiz ankette yüzde 61,4 oranında “Vakıfbank’ın teklifi olan net 15.000 TL’yi kabul etmeliyiz.” seçeneğini istedi. Personelimizin düşüncesine değer verdiğimiz için bugün banka yetkilileri bir araya gelerek protokolü imzaladık. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ALKÜ ailesine hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.