HABER – Muammer SOYLU

Alanya’nın yakından tanıdığı, kral lakaplı iş insanı Hasan Çavuşoğlu, 2 yıl önce yapımına başladığı ‘Legend Big Kral' isimli tekneyi okunan dualar eşliğinde sezona merhaba diyerek kapılarını müşterilerine açtı. İş insanı Çavuşoğlu, teknenin faaliyete geçmeden önce ALTSO Başkanı Eray Erdem, meclis üyeleri ve yakın dostlarını misafir etti. Dünyanın en büyük tur teknesi olma ünvanına sahip ‘Legend BIG KRAL’ teknesi aynı anda 1163 kişiye hizmet verebilecek. 100 kişiye ekmek kapısı olan tekne, 1000 ton çelik kullanılarak yapıldı. Ağırlığı 1400 ton olan teknede, müşteri olarak gelen turistlerin bütün ihtiyaçları düşünüldü. Efsane tekneye binen misafirlere aynı anda hizmet verebilecek mutfak, restoran ve barların yanı sıra çocuklar için oyun alanları da bulunuyor.

7 MİLYON EUROYA MALOLDU

Çavuşoğlu, 5 katlı günübirlik tur teknesi için Manavgat’ta bir tersane bünyesinden yer kiraladıklarını, bu alanda teknenin inşasını tamamladıklarını ifade ederek “Maliyeti yaklaşık 7 milyon Euro, bugünkü şartlarda Türk lirası olarak 175 milyon lira. Bu teknenin inşasında devletimiz bize yatırım teşviki olarak sadece KDV muafiyeti verdi. Teknenin tonajı deplasman ağırlığıyla birlikte 1400 ton" dedi.

ÇAVUŞOĞLU ‘’ÇİRKİN TEKNE” ÇIKIŞINA CEVAP VERDİ

İş insanı turizmci Çavuşoğlu, 2023 yılının ilk ayında kırkayak sistemiyle suya indirilen tekne Legend BIG KRAL için Tümamiral Cem Gürdeniz’in "Bugüne kadar inşa edilen en çirkin tekne" ve gazeteci Nevşin Mengü’nün “Çirkinlik abidesi, garabet, Alanya için yazık” şeklindeki sert eleştirilerine cevap verdi. Çavuşoğlu “İnşa edilen tekne, tersanedeki kuru gemi inşa havuzundan, kızaklarından suyla doldurulan ıslak havuzuna indirilerek ilk suda denge testi gerçekleştirilir. Bu işlemden sonra geminin inşasındaki son rötuşlar tamamlanır. Dış iskeleti tamamlanmış, suda denge testi onaylanmış geminin, içindeki detayların tamamlanması, mobilyaların yerleştirilmesi ve diğer bazı tamiratlar sonrası inşası tamamlanır. Herkes uzmanı olduğu konuda yorum yapsın. Eleştiriye açık bir yapıya sahibim ama bu kadarı da pes be kardeşim. Lütfen önyargılı ve bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin” şeklindeki açıklamaları ile ‘çirkin tekne’ çıkışına cevap verdi.

“NEVŞİN MENGÜ, SİZİ BİG KRAL’A BEKLİYORUM”

Gazeteci Mengü, Youtube hesabından yaptığı yayında Alanya'da suya indirilen ve 'Dünyanın en büyük tur teknesi' olarak adlandırılan Legend Big Kral’ı sert bir dille eleştirmiş, söz konusu tur teknesi için 'Çirkinlik abidesi, garabet, Alanya için yazık' ifadelerini kullanmıştı. Sessiz kalmayan turizmci Çavuşoğlu “Sayın Nevşin Mengü hanım sizi ‘Legend Big Kral'da misafir etmek, onur konuğum olarak görmek isterim. Tekneye gelerek inceledikten sonra fikriniz değişecek, eminim” dedi.

ÇAVUŞOĞLU “ARZ TALEP MESELESİ”

Öte yandan kendi sektöründe oldukça iddialı olduğunu ifade eden turizmci Hasan Çavuşoğlu, teknenin bir günlük tur bedelinin aynı işi yapan diğer firmalara göre 2- 3 katı daha pahalı olmasına rağmen talepleri karşılamakta zorladıklarını, hergün dolup taştığını belirterek “Bilet satış stratejisi bize dünyanın her yerinden müşteri ağırlama şansı veriyor. Misafirlerimizin çoğunluğu yabancılardan oluşuyor. Yani ‘Legend Big Kral'da yolculuk yapmak bir ayrıcalıktır. Ne kadar arz talep meselesi olsa da bizim için müşteri memnuniyeti en önemli konudur” dedi.

Alanya'da kruvaziyer turizmi 2024'te coşacak Alanya'da kruvaziyer turizmi 2024'te coşacak

Alanyalı iş insanı, turizmci Hasan Çavuşoğlu ‘Legend Big Kral'  tur teknesini açılış dua törenine katılan özel misarlerine gezdirdi.