HABER - Muammer SOYLU

Aslen Nevşehir’li olan, eğitimini Kırıkkale’de tamamlayan, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) önceki dönem Onur Kurulu Üyesi olan duayen gazeteci Sadettin Küsmez vefat etti. Eskişehir’in en eski gazetesi Milli İrade de basın hayatına başlayan Küsmez, Eskişehir Tercüman Gazetesi ve Türk Haberler Ajansı’nda yöneticilik yaptıktan sonra Alanya’ya yerleşti. Yeni Alanya Gazetesi’nin bu günlere gelmesinde büyük emeği olan duayen gazeteci Sadettin Küsmez, Memleketim Gazetesi, Akdeniz Adalet gibi gazetelerde de görev aldı.

EVİNDE HAYATINI KAYBETTİ

AGC üyesi, cemiyetin önceki dönem Onur Kurulu Üyesi 73 yaşındaki Sadettin Küsmez, yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı dün akşam saatlerinde evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Küsmez’in cenazesi, uzun yıllardır kendisi ile ilgilenen AGC yönetim kurulu üyesi Hamdi Acet tarafından belediye mezarlığı morguna kaldırıldı.

DEFİN YERİ BELLİ OLDU

Türk medyasının önemli isimleriyle birlikte çalışan emekli duayen gazeteci Küsmez’in cenaze namazı, 9 Nisan Pazar günü öğle namazına müteakip Dinek Asri Mezarlık Cami’nde kılınacak. Merhum Küsmez, cenaze namazı sonrası AGC’de yapılacak törenin ardından Cikcilli Belediye Mezarlığı’na defnedilecek. Gazete Alanya olarak merhuma Allah'tan rahmet ailesine, meslektaşlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.