Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Alanya’da Güllerpınarı Mahallesi’ndeki bir restoranda düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Davutoğlu’nun programına Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Yıldız Serdaroğlu, Gelecek Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Mevlüt Demir, SP Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca ile partililer katıldı. Programda konuşan Davutoğlu, Alanya’nın il kapasitesine sahip nadir ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

DAVUTOĞLU: “ALANYALI OLDUĞUNU İDDİA EDEN BAKANLAR VAR”

Davutoğlu, “Alanya en önce il olma özelliğini taşıyan ilçelerden birisi. Kuşyuvası’na kadar 7 tünel var. Geçen sefer geldiğimde 2-3’ü eksikti. Geçen sene açtılar ama 2016’da bıraktığım ve 2019’da bitmesi gereken proje hala bitmemiş. Tünele giriyorsunuz. Avrupa standartında bir tünel yapılmış. Çıkıyorsunuz, köy yolu. Böyle rezalet olmaz. Her geldiğimde özellikle bu yoldan geliyorum. Ne yapıyorlar diye bakıyorum. Alanyalı olduğunu iddia eden bakanlar var. 2016’dan bu yana Alanya’ya ne yaptınız? Alanya’nın büyük merkez olması için İç Anadolu’ya koridorun olması lazım. 8 yıldır bunu savsattılar. Hiçbir proje bitmiş değil. Çayarası’ndan sonra geliyorsunuz. Köy yolundan beter. Eğer bir grup müteahhidi zengin etmek icap etseydi bu yol çoktan biterdi. Ben her yaz Alanya’ya gelip bu hesabını sormasaydım bu kadarı da yapılmazdı” dedi.

“BENİM HAYATIMDA TOROSLARIN YEŞİLİ VAR, YEŞİL DOLARLAR YOK”

Kendi çıkarlarını düşünüp servetine servet katanlara dur denmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Alanya ile ilgili hiçbir projeyi hayata geçirmediler. Ben bu toprakların çocuğuyum. Benim hayatımda rant, yalan, yeşil dolarlar yok. Toroslar’ın yeşilleri var. Bunların hayatı golf sahasında geçti. Hayatı golf sahasında geçenlerden Alanya’ya ne fayda olur? Her Alanyalı bizim için kıymetli. Alanya’nın taşına, toprağına hizmet eden herkese saygı duyarım ama Alanya’dan güç alıp burayı düşünmek yerine kendi çıkarlarını düşünüp servetine servet katanlara da dur demeniz lazım.”

“MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TANITILDI”

Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu

Kahvaltı programının ardından Davutoğlu Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Gelecek Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Mevlüt Demir ve Meclis Üyesi Adaylarını tanıttı.