"Kral" lakaplı Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada orkinos çiftliklerinin Alanya'nın güzelliğini bozduğunu ve balık kokusu, ağ kokusu ve egzoz dumanı nedeniyle şehrin yaşanmaz hale geldiğini savundu. Çavuşoğlu, yetkililerden bu çiftliklerin acilen kaldırılmasını talep etti.

Alanya’da hareketsiz yatıyordu, öldüğü anlaşıldı Alanya’da hareketsiz yatıyordu, öldüğü anlaşıldı

Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Güzelim şehir balık kokusundan, ağ kokusundan egzoz dumanından geçilmez hale geldi. Alanya turizm bölgesi, Akdeniz'de deniz turizmi var. Ama Alanya'nın göbeğindeki limanı Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı balıkçılara verirse güzelim şehir balık kokusundan, ağ kokusundan egzoz dumanından geçilmez hale gelir."

Çavuşoğlu ayrıca Alanya Limanı'nın balıkçı barınağından çıkarılması gerektiğini ve limanın turizm amaçlı kullanılması gerektiğini savundu. Çavuşoğlu, "Karadeniz'de her 10 kilometrede balıkçılar için liman barınaklar vardır. İstanbul'da boğazda her kıyısında yolcu inmesi ve binmesi için feribot yanaşması için iskele vardır. Ege'de her koyda semtte koyda turistlik tekneler için küçük limanlar vardır. Peki Antalya Alanya turizm bölgesi Akdeniz kıyıları deniz turizmi için denizdeki yüzen araçlar için sürat tekneleri, yolcu tekneleri için bağlama tamir onarım bakım imalat için tersane var mı?" diye sordu.

Çavuşoğlu'nun tepkisi, Alanya'da orkinos çiftliklerine karşı artan tepkilerin bir göstergesi. Daha önce de bölge sakinleri ve çevreciler, bu çiftliklerin deniz kirliliğine yol açtığını ve deniz canlılarına zarar verdiğini savunarak kaldırılmasını talep etmişlerdi.

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’de bu tepkiler üzerine balıkçı tekneleri ve büyük orkinos çiftliklerinin bulundukları yerden alınarak turistlerin denize girmediği, caretta carrettaların yumurtlama alanlarının dışına çekilmesine karar verdi ve tüm balıkçılara tebliğ edildi.