Planlı, kurallı, kimlikli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Denizlerin temiz kalması için arıtmaların yanı sıra deniz deşarj hatlarına da büyük önem veriyor. Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’nın geleceği için büyük önem taşıyan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Yapım İşini hayata geçiriyor. Projeye ilişkin sözleşme Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve yüklenici firma arasında imzalandı.

100 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Yapım İşi 100 milyon lira maliyetle hayata geçirilecek. Projenin hat uzunluğu karada 1352 metre, denizde 1222 metre, toplam da 2.6 km olacak. Deşarj derinliği 40 metre olacak projede 70 santimetre çapında 10 bar basınca dayanımlı yüksek yoğunluklu polietilen boru kullanılacak. 2050 yılına yetecek düzeyde deşarj hattı planlanan proje günlük 40 bin metreküp kapasite ile çalışacak.

40 BİN METREKÜP KAPASİTELİ

Antalya’nın denizine önem verdiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Günü kurtaran değil Antalya’nın geleceğini kurtaran projelere imza atıyoruz. Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Yapım İşi de 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre planlandı. Günlük 40 bin metreküp kapasiteye sahip bir tesis olacak. Gazipaşa’mızın önemli bir eksiğini giderecek ve ihtiyaca cevap verecek. Yüklenici firmamıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 10 ay gibi bir sürede inşallah çalışmayı tamamlayıp gelecek sezona yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Muhtardan açıklama: “Öyle bir cümle kullanmadık” Muhtardan açıklama: “Öyle bir cümle kullanmadık”