İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Antalya'nın bütün sorunlarına hakim olduklarını öne süren Kaya, "Bu sorunları yapıcı bir şekilde dile getirip, devletin yetkili organlarıyla paylaşıp, çözüme kavuşturmak en büyük amacımız" dedi.

MÜZİK YASAĞINI KALDIRMA ÇAĞRISI

Pandemi döneminde getirilen müzik yayını yasağını hatırlatan Kaya, "Antalya, turizmde Türkiye'nin başkenti. Dünyadaki en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi. Pandemi döneminde konulan bu yasak; pandeminin bitmesine, pandemide uygulanan tedbirlerin ortadan kaldırılmasına rağmen yürürlükte. Bu yasakla beraber esnafımız negatif etkilenmekte. Biz bu yasağı uygulayarak turistlere 'Daha az para harca', esnafımıza 'Daha az kazan' diyoruz. Dolayısıyla müzik yayını yasağının bir an önce kaldırılmasını ya da en azından gece saat 03.00'e kadar esnetilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BOŞ EVLERDEN VERGİ ALINMASINI SAVUNUYORUZ

Başhekim Güler’den Özçelik’e hayırlı olsun ziyareti Başhekim Güler’den Özçelik’e hayırlı olsun ziyareti

Ev sahiplerinin, evlerini Türk vatandaşları yerine yabancılara kiralamayı tercih ettiğini ve bunun büyük bir barınma krizine yol açtığını dile getiren Kaya, boş kalan evlerden vergi alınması gerektiğini söyledi:

"İYİ Parti olarak biz boş evlerden vergi alınmasını savunuyoruz. Bunu neden söylüyoruz; bugün birçok ev sahibi evlerini yabancılara kiraya vermek ya da satmak için Türk vatandaşlarına vermekten kaçınıyor. Boşta kalan evler için bu ev sahiplerinin vergi vermesini savunuyoruz. Bu vergi ciddi bir gelir haline dönüşecek. Devlet de bunu ihtiyacı olan konut sahipleri için yatırım olarak kullanabilecek. Bizim önceliğimiz önce kendi vatandaşlarımızın refahını korumak. Dolayısıyla barınma krizinin ivedilikle çözülmesini bekliyoruz.”