ALTSO Başkanı Erdem, sektörün sorunlarını dile getirdi ALTSO Başkanı Erdem, sektörün sorunlarını dile getirdi

Deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerin aileleriyle görüşme gerçekleştiren Prof. Dr. Mesut Güner; “Ülkemizde geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan deprem hepimizi derinden üzdü. Bu korkunç afette yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu depremden zarar görenler arasında üniversite öğrencilerimiz de vardı. Öğrencimiz Ahmet Kerim İnce ve kardeşini deprem nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık” dedi.

DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Güner; gerçekleştirdiği ziyarette, depremden hasar alan bölgeleri de gezdi. Yaşanılan afetin dünyada sayılı afetlerden olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Güner; “Depremin açtığı derin izin yok edilmesine yönelik, yaraların sarılması adına hükümetimiz, duyarlı sivil toplum kuruluşlarımız cansiperane çalışmalar gerçekleştirdi. Alanya Üniversitesi olarak bizlerde hem deprem bölgesinde hem de burada birtakım faaliyetlerde bulunduk. Yıkımda evlerini kaybeden ve Alanya’ya gelen çocuklarımıza psikososyal desteklerde bulunduk. Depremzede çocuklarımız, üniversitemizde uzman doktorlarımız eşliğinde psikoterapi seanslarına katıldı. Depremin yol açtığı yıkımın izlerin silinmesine yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Hatay’da yaşayan Alanya Üniversitesi öğrencileri ve aileleri, rektörün gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Prof. Dr. Mesut Güner’e teşekkür eden öğrenciler, gün sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.