Odatv’nin haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 6-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Antalya Türkmen Yörük Festivali’nin tanıtımı için sadece Demirören Haber Grubu’na ait Hürriyet ve Milliyet gazetelerine ilan verdi. CHP’li Muhittin Böcek’in partisinin tabanı tarafından yakından takip edilen Sözcü, Cumhuriyet gibi gazetelere ilan vermemesi dikkat çekti.

Milliyet gazetesine yarım sayfa ilan veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet gazetesine de çeyrek sayfa ilan verdi. Bu arada, söz konusu ilanların Antalya’daki yerel gazete ve internet sitelerine de verilmediği öğrenildi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, bir paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi.

Yeni, twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Antalya yerel medyaya özel günlerde bile destek olmamak için kırk dereden su getirten tasarruf genelgesi ve Sayıştay denetimlerini bahane eden Antalya Büyükşehir Belediyesi bakın Yörük Festivali ilanını kimlere vermiş. Yerel işte bu kadar sahip çıkıyoruz!”