Özçelik, "Kaçak yapıyla ilgili çalışmalarımızda kimseye taviz vermeyeceğimizi burada sizin huzurlarınızda bir kez daha tekrarlıyorum. Çünkü Alanya'nın kangren probleminden birisi herkesin bir köşeye derme çatma şeyler yapması. Kontrolsüzlükten dolayı bu tür binaların kaçak olarak yapılması ve yapıldıktan sonra da peşinde koşmamız." dedi.

Başkan Özçelik, ruhsat denetimlerinin başladığını ve denetlenen işletmelerin %35'inin ruhsatsız olduğunu açıkladı. Ruhsatsız işletmelere ceza yerine önce tespit vakası düzenlendiğini ve ruhsat sürelerinin uzatıldığını da sözlerine ekledi.

Güreş Ağası Eray Erdem, bu sene ağa olmayacak Güreş Ağası Eray Erdem, bu sene ağa olmayacak

Alaiye suyunun kirli çıktığı yönündeki bir soruya da cevap veren Özçelik, suyun şu anda mikrop içermediğini ve gönül rahatlığıyla içilebileceğini söyledi. Özçelik, tesisin güncellenmesi ve daha rantabl hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini de ifade etti. Değirmendere Mahallesi'ndeki kaçak yapıların durumu hakkında da bilgi veren Özçelik, binalar için yıkım kararı alındığını ve yasal süreçlerin tamamlanmasını beklediklerini açıkladı.

Son olarak Belediye Birim Müdürleri ile ilgili de konuşan Özçelik, sistemin tıkır tıkır çalışmasının önemli olduğunu ve aksaklık yaşayan birimlerde görev değişikliğine gidilebileceğini söyledi.