Alanya'nın en popüler turistik mekanlarından biri olan Barlar Sokağı, son zamanlarda içler acısı bir hale bürünmüştü. Sokaktaki restoranların masa ve sandalyeleri yollara kadar taşarken, barların ara sokakları oturma gruplarıyla kapatarak yaya geçişini zorlaştırması Gazete Alanya ile gündeme gelmişti.

ÖZÇELİK’TEN HIZLI MÜDAHALE

Turistlerin ve yaya trafiğinin akışını engelleyen bölgenin çirkin durumuna Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik el attı. Eski başkan Yücel döneminden kalan eksiklikleri gidermeye devam eden başkan Özçelik, talimat vererek Barlar Sokağı’nda yeni bir değişikliğe imza attı.

DEMİR BARİYER ÇEKİLDİ

Belediye ekiplerinin çalışması sonrası düzene sokulan Barlar Sokağı’nda, mekanlar ve sokak birbirlerinden demir bariyerlerle ayrılarak daha düzgün ve nizami bir görünüm elde edildi. Sokağa taşan masa ve sandalyeler ise kaldırılarak mekan sahiplerine uyarıda bulunuldu.

561231525

Alanya'da Özçelik affetmedi! 1.6 milyon lira ceza kesildi Alanya'da Özçelik affetmedi! 1.6 milyon lira ceza kesildi

DAHA ŞIK OLDU

Sokağa daha şık bir görünüm veren demir bariyerlerin üstleri ise ahşap ile kaplandı. Yeni uygulama mekanların tasarımıyla uyumlu olarak yapıldı. Barlar sokağındaki her mekan için 1 metreye 40 cm ebadında giriş - çıkış kapısı oluşturulurken, bu uygulamadan mekan sahipleri de memnun oldular.