Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’in çok kalabalık bir toplulukla Gökbel etkinliklerine gelmesi rüzgar gibi esti yorumlarını beraberinde getirdi. Yaklaşık 1000 kişilik büyük bir kalabalıkla etkinliklere katılan Şahin’in Gökbel’e gelmesi ile trafiğin kilitlendiği gözlendi.

ŞAHİN EKİBİYLE PROTOKOL VE VATANDAŞLARI SELAMLADI

2021 yılında tadilatını ve tefrişatını yaptırarak istihdam ettiği sağlık personelleri ile hizmete soktuğu ve halen faal olarak çalışmasını sağladığı sağlık ocağı önünde kurduğu çadır alanında ekibi ve vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Şahin, yemek sonrasında vatandaşlara aşure ikramında da bulundu. Ardından büyük bir kalabalıkla toplu olarak yürüyerek güreş alanına giden Şahin, burada protokolü ve güreşleri takip eden vatandaşları selamladı. Mehmet Şahin ile birlikte yürüyüş yapan ekibin stada giriş esnasında kalabalığın toplu olarak alana alınmak istenmemesinden dolayı küçük bir tartışma yaşandı.  

KÜÇÜK BÜYÜK HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Sonrasında Gökbel pazar esnafı ve vatandaşları selamlayan Şahin her zamanki gibi yöre halkında da çeşitli hediyeler dağıttı. Çocuklara dağıttığı kitap, oyuncak bebek ve uçağın yanında dağıttığı oyuncak ambulanslar küçük büyük herkesin ilgisini çekti. 

Alanya'da ihalesiz portakal büfeler kaldırılacak Alanya'da ihalesiz portakal büfeler kaldırılacak

BURASI ARTIK EVİMİZ GİBİ

Etkinlik boyunca vatandaşlar ve esnaf ile bir araya gelen ve yoğun sevgi gösterisi ile karşılaşan Şahin, “Ekip arkadaşlarımız ve bizleri seven, destekleyen dostlarımızla birlikte bugün yine buradayız. Burası artık evimiz gibi. Alanya’mızın doğu ve batı yaylalarında yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için yıllardır büyük adımlar attık ve talepleri karşılıksız bırakmadık.  Burada bugün de yöre halkı bizleri her zamanki gibi sıcak yüreklilikle karşıladı ve her zamanki konukseverliklerini gösterdi. Dün olduğu gibi bundan sonra da her şeyimizle Alanya halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır.” dedi.

SONUÇ SİYASİ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN SONUCUDUR

Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’in etkinlikler öncesi astığı afişin indirilmesi ile ilgili sorulan soruları da yanıtlayan Şahin, “Şenlikler, festivaller, bu tür bölgesel organizasyonlar sadece eğlence amaçlı değildir. Özellikle yıllardır süregelen gelenekselleşmiş organizasyonlar toplumda birlik ve beraberliği pekiştirir. Halkın sosyalleşmesi için yeni kapılar aralar. Örf ve adetlerimizin yeni nesiller tarafından da benimsenmesini sağlar. Ata sporumuz, yağlı güreşlerimiz afişimizde de belirtildiği gibi geçmişin asaletini, bugünün ruhunu geleceğin umudunu taşıyan bir gelenektir. Ata sporumuz centilmenliktir, rakibe saygıdır. Bizler birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine imkan sağlamasını umduğumuz, Alanya’mızın ortak paydası Gökbel güreşleri öncesinde sporcularımıza başarı dileklerimizi iletmek için astığımız afiş maalesef anlam verilemeyen bir eylem ile indirilmiştir. Anlamsız ama sebebi malum bu çirkin olay, Alanya’mızın gelenekselleşmiş olan Gökbel Güreşlerine gölge düşürmüştür. Mide bulandırıcı bu tür eylemler ile hiçbir faaliyetimizi engelleyemeyeceklerini, bizleri yıldıramayacaklarını ve bizlere desteğini hiçbir koşulda esirgemeyen Alanya halkı ile yürümemize engel olamayacaklarını ifade etmek isterim. Gökbel’de afişimizin indirtilmesi siyasi tahammülsüzlüğün bir sonucudur. Alanya’mıza mal olmuş Gökbel Güreşleri kimsenin şahsi malı değildir. Göreve geldiğimizde bu gelenekselleşmiş organizasyonu daha da büyüterek sürdürmek halkımıza sözümüzdür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

ŞAHİN’E YİNE AYIP EDİLDİ

Yöre halkının konu ile ilgili görüşleri sorulduğunda ise; Vatandaşlar “Mehmet Şahin’in sadece Gökbel ve bu bölgedeki yaylalarımıza değil batı yaylalarımız içinde verdiği emekler ortada, Gökbel Güreşleri’de hepimizin, Alanya’nın ortak bir değeri. Bizler Mehmet Şahin’in bölgemiz ve Alanya için yaptığı hizmetlerden dolayı bu günkü güreşlerimizde protokolde özel bir davet ile yerini almasını beklerdik. Ama maalesef yine ayıp edildi. Bu güreşçilere başarı dilekleri astığı afişin indirilmesinden daha büyük bir ayıp. Umarız bu zihniyetten en kısa sürede vazgeçilir.” Dedi.