Bakan Ersoy’a 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Ak Parti MKYK Üyesi, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Y. Mimar Mustafa Toklu, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTİD Bölge Başkanları, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Kerim Sarıkaya’da eşlik etti. Sektörün talep ve önerilerini dinleyen Bakan Ersoy, bölgede turizmin canlanması için yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade etti.

Alanya’da turizmin canlanması ve 12 aya yayılması için çoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Toklu; “Turizm denince ilk akla turistlerin gözde mekanlarının başında Alanya geliyor. Denizi, doğal güzellikleri, tarihi ile dünyanın dört bir yanından milyonlarca turist ağırlayan Alanya’mızın turizminin hem gelişmesi ve canlanması hem de 12 aya yayabilmek için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, önceki dönem Dışişleri Bakanımız, Antalya Milletvekilimiz Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun kaptanlığında, Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un ve Milletvekillerimizin destekleri ile yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Turizm sektör temsilcileri ile sık sık bir araya gelerek sürekli istişare halinde olduklarını belirten başkan Toklu; “Alanya’mızda turizm sektörünün temsilcileri ile sık sık bir araya gelip sektörün taleplerini istişare ediyor, çözümler üretiyoruz. Önceki dönem Dışişleri Bakanımız, Antalya Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile seçim öncesi turizmcilerimizle yapmış olduğumuz toplantıda müzik yayın yasağıyla ilgili gerekli düzenlemenin yapılması için ilk Kabine Toplantısında bu konunun gündeme getirileceği ve çözüme kavuşturulacağı ifade edilmişti.

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında turizmcilerimizle yapmış olduğumuz toplantının ardından gece müzik yasağının kaldırılması ile haber eğlence sektörümüzde sevinçle karşılandı. Bizler Alanya’mızın her bir talebine çözüm üretmek için varız. Gerekli düzenlemenin hassasiyeti noktasında yoğun bir çaba gösteren başta önceki dönem Dışişleri Bakanımız, Antalya Milletvekili sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Alanya’da motosiklet yayaya çarptı: 1 ağır yaralı Alanya’da motosiklet yayaya çarptı: 1 ağır yaralı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, yaşanan tüm felaketleri başarılı bir şekilde atlattıklarını ifade eden Başkan Toklu; “Turzim sektörü açısında zorlu bir süreç geçirdik. Yüzyılda bir görülen salgın hastalıklarından Koronavirüs, orman yangınları, Rus-Ukrayna savaşı ve depremler gibi tüm bu süreci olumsuz etkilemesine rağmen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde süreci başarılı bir şekilde yürüttük.” dedi.