İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Alper Kan, Kurban Bayramı tatilindeki yoğunlukta yaşanan olumsuzlar üzerine açıklamalarda bulundu. Bayram boyunca Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi’nin üzerine düşen çalışmaları özveriyle yaptığını vurgulayan Kan, bayramda Alanya’ya tatiline gelenlerden bazıları vatandaşların sebep olduğu olumsuzlara sert çıktı. Turizm festivali, Gökbel şenlikleri gibi kalabalık etkinlerde sorun olmazken bayramlarda ağız tadının kaçtığını belirten Kan, bir önlem alınmasının zaruri hale geldiğini belirtti.

“ALANYA BELEDİYESİ VE ANTALYA BŞB PERSONELİ ÖZVERİLİ ÇALIŞTI”

Kan, açıklamasında şunları söyledi: “Kurban Bayramı boyunca şehrimizde yaşanan olumsuzluklarda göz önündedir. Öncelikle belirtmekte fayda var; Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi birim amirleri ve personelleri üstlerine düşen özverili çalışmayı yapmıştır. Ancak bütün sene boyunca Alanya'mızın tanıtımı için emek harcayan kamu ve özel kurumların emekleri maalesef bayramda kendini bilmez şehir magandaları yüzünden heba olma noktasına gelmektedir. Şehrin özellikle merkezinde yol kesip müzik açanlar, turistlerin yoğun olduğu yerlerde kavga çıkartıp sosyal medyada ismimizi lekeleyen bu şehir magandalarına artık dur denilmesi gerekmektedir.

Turizm festivali zamanı şehir merkezine benzer kalabalıklar akın etmektedir fakat olumsuz bir şey yaşanmamaktadır. Aynı şekilde Gökbel Şenliklerinde de tarihi kalabalıklar akın edip çadır kurup ağız tadıyla organizasyonun keyfini çıkarmaktadır. Peki, neden şehir olarak bayram zamanları ağız tadımız kaçmaktadır? Kalabalıkların akın ettiği diğer zamanlarda her şey nispeten yolundayken neden bayram zamanları şehirde magandalar ön plana çıkmaktadır. Neden gerekli ölçüde önlemler alınmaktadır. Bu soruna çare bulmak zaruri hal almıştır.”

Özçelik, Corendon Vizyon Toplantısı’na katıldı Özçelik, Corendon Vizyon Toplantısı’na katıldı