Alanya Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor Kulüp Yöneticileri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Turizm Danışma Müdürü İbrahim Saraç, Alanya Orman İşletme Müdür Vekili Aziz Uysal ve Türkiye Hava Sporları İl Temsilcisi Hüseyin Özkan katıldı.

Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi

Yamaç paraşütü organizasyonunun Alanya’da sağlıklı bir şekilde yapılmasına dair yapılan çalışmaların konuşulduğu toplantıda, Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Hüseyin Özkan ve tarafından Yamaç Paraşütü uçuş güvenliği ve uçuş sahası alanlarıyla ilgili Kaymakam Ürkmezer’e brifing verildi. Ardından Alanyaspor yetkilileri tarafından Alanyaspor organizatörlüğünde yürütülecek olan yamaç paraşütü kullanım alanları ve uçuş alanlarına yapılan yatırımlarla ilgili katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıda yamaç paraşütünün Alanya’daki vizyonunu arttırmak adına Kaymakam Ürkmezer ve katılımcılar arasında değerlendirmeler yapılarak uçuş alanı ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri kararlaştırıldı. Turizmde çeşitliliğin arttırılmasına yönelik çalışmalar arasında yamaç paraşütünün önemine değinen Kaymakam Ürkmezer, “Turizmin gözbebeği olan Alanya’mız yamaç paraşütüne hem iklim olarak hem de doğasıyla çok uygun bir kent. Bu kapsamda şehrimizin en önemli markası olan Alanyaspor ile ilçemizde yapılan ticari, sportif ve eğitim amaçlı yamaç paraşütü uçuşlarının Antalya Valiliğinin 2021/2 sayılı genelgesinde belirlenen standartlara ve prensiplere uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlamak üzere yamaç paraşütü işbirliği protokolü imzalamıştık. Bu işbirliğiyle Alanyaspor yamaç paraşütü uçuş alanlarında yapmış olduğu tesislerle; yamaç paraşütünde İlçemiz Alanya’nın bir marka değeri olarak kendini ön plana çıkarıp daha da gelişmesini sağlayacak. Ve bu durum sayesinde şehrimizi Süper Lig’de temsil eden Alanya’mızın markası Alanyaspor’da faydalanacak. Başta Alanyaspor olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Alanyaspor’a verdiği desteklerden dolayı Kaymakam Ürkmezer’e teşekkür eden Hasan Çavuşoğlu ise, “Alanyaspor olarak yamaç paraşütü ile ilgili 6 aydır saha alanlarında ciddi iyileştirme ve çalışmalar yaptık. Yamaç paraşütü konusunda Alanya’yı önümüzdeki dönemlerde marka şehir haline getirmek için çalışacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.