Konferansta, iki tekerlekli taşıtlarda trafik kullanımı, motosiklet kazalarının önlenmesi ve kaza sonrası tıbbi uygulamalar gibi konularda bilgiler paylaşıldı. Antalya Valiliği, Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi konu ile alakalı paydaşlar ve ilgili birimlerin katkılarıyla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, ALKÜ Motosiklet Topluluğu organizasyonunda, topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Serdar Aslan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müjde: Yaz tatili uzatılabilir! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müjde: Yaz tatili uzatılabilir!

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Motorlu Trafik Tim Komutanı Özgür Tosun, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğinden Trafik Polis memuru Yusuf Çakmak, Alanya Motospor Kulübü Başkanı Uğur Uzun ve ALKÜ Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Mustafa Enes Sarık tarafından trafik güvenliği, kask kullanımı, güvenli sürüş ve ilk yardım konuları ele alındı.

Alanya’da motosiklet ile ekipmanları satış firmasının sponsorluğuyla 2021 Süper Bike Dünya Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu imzalı 10 adet kask, 2 adet yazlık mont, 2 takım dizlik ve 5 adet şapka hediye edildi.

Katılımcı öğrenciler arasında yapılan ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Kemal Öksüz, Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı Sorumlusu ve Alanya Trafik Eğitim Derneği Başkanı Bilge Toksöz, sponsorlarımız Ömer Faruk Ciğerci ve Mehmet Tamer tarafından gerçekleştirilen çekilişle hediyeler, talihlilerine takdim edildi.

Ayrıca, 2021 Süperbike Dünya Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, Türkiye Süpermoto Şampiyonu Enes Çağan Çakır ve tiyatro sanatçısı Cengiz Bozkurt'un öğrencilere gönderdiği video mesajlar da izleyicileri motive etti.