Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya’da 102 mahalle muhtarı ile buluştu. Geniş katılımlı toplantıda Böcek, muhtarların sorun ve önerilerini dinlerken, talepleri not aldı. Oba, Konaklı, Güzelbağ ve Demirtaş Mahalle Muhtarları en çok kanalizasyon ve sinek sorununa değindi.

HIRSIZLAR BAHÇELERE DADANIYOR

Demirtaş Mahalle Muhtarı Mustafa Doğrul açıklamasında, “Mahallemizde en büyük sorun kanalizasyon ve hırsızlık. Ama en büyük sorunumuz ve talebimiz Demirtaş Mahallesi’nde güvenlik kameralarının arttırılması. Muz ve avokado bahçelerinde o kadar çok hırsızlık oluyor ki. Bizler kim olduğunu bulamıyoruz. Güvenlik kameralarının arttırılmasını istiyoruz” dedi.

KANALİZASYON SORUNU ZİRVEDE

Oba Mahalle Muhtarı Şeref Gürkan ise, “Oba’nın tek sorunu kanalizasyon. Oba zaten ıslak bir zeminde olduğu için bu sorunla karşı karşıyayız. Muhittin Başkan’a da ilettik. Yeni yapılan binaların çoğunda kanalizasyon yok. Kanalizasyon sorunumuzun bir an önce giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

SİNEK SORUNU İLLALLAH DEDİRTTİ

Konaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Arınç ise mahallenin sinekle mücadele ettiğini ve akşam saatlerinde sürekli su kesintisi yaşandığını belirterek, “Konaklıda akıl almaz seviyede sinek sorunu yaşıyoruz. Sağlığımızı bu sinekler tehdit ediyor. Bir diğer sorunumuz ise su kesintisi. Her akşam neredeyse sular kesiliyor” dedi.

İÇME SUYU HATTININ YENİLENMESİNİ TALEP ETTİ

Güzelbağ Mahalle Muhtarı Şeyh Ali Atik ise, “ Büyükşehirden su deposu talebimiz vardı yeni su deposu istiyoruz. Yangın dolayısı ile mezarlıklar yanmıştı bunların yenilenmesini de istiyoruz. İçme suyu borularımızın da yenilenmesini istiyoruz” dedi.

Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival

“BAŞKAN BÖCEK, CAMLAR AÇIK UYUSUN”

Öte yandan Ak Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Alaaddin Işık, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek lütfen Alanya’da 1 gece kalsın, camlar açık bir uyumaya çalışsın, Vatandaş olarak sinekle böcekle nasıl mücadele ettiğimizi bir görsün. Aslında kendilerinden çok bi beklentimiz yok. Yolu, suyu, hizmeti geçtik. Sadece akşamları rahatça oturup, uyumak istiyoruz” ifadeleri ile sivrisinek konusunda Başkan Böcek’e tepkisini gösterdi.