Açıklama yapan Eğitim Bir Sen Alanya Şube Başkanı Mustafa Karagedik şu ifadelere yer verdi:

Geçtiğimiz hafta 17 Nisan Pazartesi saat 13.40 sularında görevinin başında ki okul müdürümüze doğrudan ve dolaylı olarak sosyal medyada yapılan linç kampanyasını asla kabul etmediğimizi, kınamak, öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için toplanmış bulunuyoruz. Okulunda, görevinin başında, ülkemizin yarınlarını şekillendirmek için, kendinden veren, yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde baba olabilen; görev verildiğin de ülkemizin en ücra köşesine eğitim aşkı için seve seve giden öğretmenlerimize, görevinin başında yapılacak her türlü saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokratik ülkelerde hak arama yolları bellidir. Devletimizin kurumları yasalar çerçevesinde görevini yerine getirmektedir. Hiç kimse istekleri yerine gelmedi diyerek görevi başındaki öğretmenleri önce kurumunda ve arkasından sosyal medyada ki yayın ve açıklamaları ile yıpratamaz. Hiç kimse kendini yargının ve adaletin yerine koyarak hüküm veremez ve asla ceza veremez. Her birimiz veliyiz, aynı zaman da öğretmeniz. Şiddet nereden gelirse gelsin; şiddetin her türlüsünün karşısındayız. Medya da tek taraflı ve masumiyete bürünerek yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle sosyal medyadaki eksik ve yanlı bilgiler eğitim camiamızı derinden üzmüştür. Zaten Adli ve idari yönden takibi yapılmakta olan, olayla ilgili devletimizin ilgili birimleri gerçekleri ortaya çıkaracak, suçluya hak ettiği cezayı verilecektir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi de olmamalıdır.

Biz eğitim çalışanları olarak, yetkililerden sesimize kulak vermelerini, toplumumuzda giderek artan, şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir kanun maddesinin Öğretmenlik Meslek Kanununda mutlaka olmasını istiyoruz. Ayrıca okullarda bir güvenlik görevlisi de devletimiz tarafından istihdam edilmelidir. Ülkemizin farklı köşelerinde görevinin başında şehit edilen, şehit öğretmenlerimizi, yaşanan en son depren felaketinde hayatını kaybeden öğretmenlerimiz ve Alanya ve eğitim sevdalısı, görevini yaparken yakalandığı amansız hastalık sonucu dün toprağa verdiğimiz, Hüsnü Hacı Çavuşoğlu müdürümüze Allahtan rahmet diliyor; ailesine ve eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz.