Turizm şehri Alanya’da müzik saati kısıtlamasının etkileri sürmeye devam ediyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’de turizm sektöründe, turizm hareketliliğine bağlı olarak kent turizminin canlanması için gece 01.00 itibarıyla uygulanan müzik kısıtlamasının kaldırılmasının turizm adına önemli olduğuna dikkat çekti.

“TURİZME ZARAR VERİYOR”

Tatilcilerin destinasyon seçimlerinde eğlence çeşitliliği de önemine de vurgu yapan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, açıklamasında “Pandemi sürecinde oluşan gerekliliklere istinaden başlatılan müzik yayını kısıtlaması devam ediyor. Bu durum maalesef turizm sektörüne zarar veriyor” dedi. Sili açıklamasının devamında da eğlence sektörüne dikkat çekerek “Sektörün yan ürünü olan eğlence hayatı turizmin vazgeçilmez unsurlarındandır. Tatilcilerin destinasyon seçimlerinde eğlence çeşitliliği de önem taşımaktadır.

GZP Alanya’da Nisan ayı verileri açıklandı GZP Alanya’da Nisan ayı verileri açıklandı

“YENİDEN DÜZENLEME GEREKİYOR”

Müzik yayını kısıtlamasının turizm bölgelerinde hem tatilcilerin hem de esnafın beklentisi yönünde hem de bölgede yaşayanların mağdur edilmemesi gözetilerek yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu anlamda meskun mahal alanı ve dışında farklı uygulamalar yapılabilir. Bu sürecin, yerel iradelerin öncülüğünde sektör temsilcilerine de danışılarak en kısa sürede yönetilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.