Yönetmelik, kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararının gözetileceğine dair Anayasa ve Kıyı Kanunu hükümlerine aykırı olarak, bazı işletmelere ayrıcalık getirebilecek ve kıyı kanununa aykırı yapılaşmaları denetimini zorlaştırabilecek şekilde düzenlenmişti. Danıştay, yönetmeliğin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal ederken, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "Bu kararın kamu yararı ve kıyıların korunması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Özçelik, yönetmeliğin kıyılardan yararlanmada önceliği kamuya veren Anayasa ve kanun hükümleriyle çelişebileceği yönünde hukukçuların, yerel idarecilerin ve vatandaşların çekinceleri bulunduğunu da hatırlattı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise yönetmeliğin iptalinin Alanya'da olumsuz bir etki yaratmayacağını belirterek, bölgede kıyılarda yapılaşmanın yalnızca tapulu arazilerde mevcut olduğunu ve kıyılarda tahsisli arazi söz konusu olmadığını söyledi.

Kaymakam Ürkmezer, muhtarlara talimat verdi Kaymakam Ürkmezer, muhtarlara talimat verdi

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da kararı emsal göstererek hak aranabileceğini vurgulayarak, "Denizler hepimizin, insana yakışır bir şekilde kullanabilmeli, faydalanabilmeli" dedi.