Alanya Belediyesi, önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından bir tanesi konumunda olan güneş enerjisinden elde edilen elektrik kapasitesinin artırılmasına dair çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Öztüketim projelerinden bir yenisinin daha hayata geçirilmesi noktasında güneş enerjisi santrali kurulumu için proje çalışmaları BBA Solar Enerji Sistemleri Firması danışmanlığında hazırlandı. Toslak Mahallesi Çaltı Eşiği Mevkii’nde 2.500 kWp kurulu güç ile planlanan Alanya Belediyesi Öztüketim-1 Güneş Enerjisi Santrali bağlantı anlaşması imzalandı.

GÜÇ KAPASİTESİ 8 MWh’A ÇIKACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Müşteri Operasyonları Direktörü Pervin Acar ile Akdeniz Elektrik Doğu Bölge Müdürü Murat Akın Akkan’ın katılımı ile imzalanan Öztüketim-1 GES Projesi’nin de hayata geçirilmesi ile Alanya Belediyesi bünyesinde toplamda 8 MWh kurulu güce sahip yenilenebilir enerji sistemleri kullanımı sağlanmış olacak.

Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak

“ÇEVRECİ VE YENİLİKÇİ BİR BELEDİYEYİZ”

Bağlantı anlaşması için düzenlenen imza toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı adına GES Projelerine ivme kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Yücel, “Yenilenebilir enerji fırsatlarını değerlendirmek, tasarruf ederken üretken de bir belediye olma gayreti ile temelini attığımız GES projelerimize bir yenisini daha eklemek adına sözleşmemizi yaptık. Halihazırda Türkiye’nin kamu kurumları arasında en büyük tesislerine sahip olmanın yanı sıra kapasitemizi daha da artıracak yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bugün de kapasitemizi 2.500 kilowatt üretim 2.5 megawatt da çıkış verecek şekilde artıracak Öztüketim-1 tesisimiz için protokol imzaladık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Başkan Yücel, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Müşteri Operasyonları Direktörü Pervin Acar ve Akdeniz Elektrik Doğu Bölge Müdürü Murat Akın Akkan’a da sürece verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini iletti.