İddiaya göre 6 yıldır Alanya’da yaşayan Jari Antero Valttı (52) Alanya’da tanıştığı Özbekistan G.K (32) ile tanıştı. G.K Valttı evlenme vaadiyle tuzağa düşürüp hasta olduğunu ve borçları olduğunu söyleyerek sürekli para istemeye başladı. Valtt'tan ilişkileri boyunca toplamda 250 bin Euro (yaklaşık 8.2 milyon TL) para aldı. İlerleyen zamanlarda G.K’nın hareketlerinden şüphelenen Valtt savcılığa suç duyurusunda bulundu.

EVLENMEK İSTERKEN PARASINDAN OLDU

Duygusal boşlukta olduğu bir dönemde tuzağa düştüğünü söyleyen Valtt, ”Kötü niyetli kimseler tarafından evlilik vaadiyle 250.000 euro dolandırıldım. Eşimden ayrıldığım dönemde G.K (32) isimli Özbekistan uyruklu bayan ile Alanya'da tanıştım. Duygusal olarak boşluk yaşadığım dönemde bu bayana aşık oldum ve arkadaşlığımız başladı. G.K ile ilk tanışmamızdan itibaren ona aşık oldum ve tamamen evlilik yapmayı düşündüm. O da benim aşkıma karşılık verdi ve ilişkimiz başladı. Bayanla sohbet ve ilişkimiz tamamen evlilik üzerineydi ve evlilik konuşuyorduk. Benim için kabus gibi geçen dönemin bu bayanla tanışmamdan sonra başladığını bilmiyordum. Tanışma ve sevgili olmamızdan sonra G.K, Özbekistan’da dedesinin hasta olduğunu ve acilen tedavi edilmesi gerektiğini belirterek benden 5500 euro istedi. Bu parayı verdim. Sonra Özbekistan’da bazı problemlerinin olduğunu Özbekistan’a gitmesi gerektiğini orada pasaport ve vize işlemlerini halletmesi gerektiğini, hakkında mahkeme ceza kararları olduğunu ve bunları ödemesi gerektiğini, aksi takdirde Türkiye’ye geri dönmesinin mümkün olmadığını söyleyerek benden 10.000 euro daha aldı. G.K’nın sorunları ve para istemesi bitmiyordu. Özbekistan’da iken beni ailesi ile tanıştıracağını fakat daha önce birçok kimseye borcunun olduğunu, bu borcun Özbekistan’da mafya olduklarını, zarar vermelerinden korktuğunu söyleyerek 10.000 euro daha aldı. Ben de onu çok sevdiğimden ve onu kaybetmek korkusuyla istediği paraları tamamen gönderdim” dedi.

Alanya'da şehitler için gıyabi cenaze namazı Alanya'da şehitler için gıyabi cenaze namazı

5 SENE BOYUNCA PARA İSTEDİLER

Para verme aşamalarının sürekli devam ettiğini ve G.K’nın kardeşinin ve eniştesinin de kendisinden para istediklerini iddia etti. Valtt, ”Bu para verme aşamaları G.K’nın Özbekistan’da eski eşinden boşanması yoksa benimle evlenemeyeceği, eski eşinden olma oğlunun velayetini alması, Türkiye de ikamet ve çalışma izni alması gibi onun uydurduğu sebepler ile yüklü miktarlarda para vermem ile devam etti. Irondakhon Kholmırzaeva (30) G.kK’nın kız kardeşi, Osman Kömürcü (33) ise G.K’nın eniştesi yani Iradakhon'un eşi idi. Bu şahısları da G.K ile birlikte tanıdım. Bu şahıslara da birçok kez para verdim. Ben G.K’nın çok para harcadığını söylediğim zaman benimle konuşmuyor beni engelliyordu. Bu kez G.K’nın eniştesi Osman ve kardeşi Iradakhon devreye giriyor, G.K’nın aslında beni çok sevdiğini çok borcu olduğunu hatta Dubai'ye gidip para kazanması gerektiğini söyleyerek eniştesi ve kız kardeşi de benden yüklü miktarlarda para aldılar. Bu dönemde kendisine çok pahalı hediyeler, mücevherler aldım. İsimlerimizin yazılı olduğu tektaş yüzükler aldım. G.K’Yı çok seviyordum onu kaybetmek istemiyordum. Onunla evlenebilmek için Finlandiya İslam Komitesine başvurarak 2017 yılının temmuz ayında Müslüman oldum. G.K ile olan ilişkimiz 2017 yılı başından 2022 yılı ortasına kadar devam etti” diye konuştu.

ANTALYA VE ALANYA’DA BİRÇOK KİŞİYİ TUZAĞA ÇEKİYORLAR

Durumu anlayınca suç duyurusunda bulunduğunu belirten Valtt bu kişilerin Antalya ve Alanya’da birçok kişiyi dolandırdığını iddia etti. Valtt, ”Birden ortadan kayboldu ve telefonlarıma, mesajlarıma cevap vermedi. Ve artık çok acı şekilde dolandırıldığımı anlamıştım. G.K (32), I.K. (30) G.K’nın kız kardeşi, O.K. (33) işbirliği halinde beni 250 bin euro’yu aşkın şekilde dolandırdılar. En son yaptığım araştırmalarda, şahısların Alanya ve Antalya bölgesinde birçok kimseyi evlilik vaadiyle dolandırdıklarını, küçük bir servet yaptıklarını, G.K’nın şu anda Türk vatandaşı olmak için evlilik yaptığını duydum. Beni dolandıran şahıslar hakkında hukuk mücadelesi başlattım. Fakat avukatımdan edindiğim bilgilere göre şahıslar benden dolandırdıkları paraları gizlemişlerdi. Bu süreçte çok canım yandı. Finlandiya’daki evimi sattım. Paraları bu dolandırıcılara kaptırdım. Hayatım alt üst oldu. Bu kişiler benim gibi birçok kişiyi dolandırmayı düşünmektedirler” şeklinde konuştu.