Geçtiğimiz yıllarda faaliyete giren e-scooterlar, herhangi bir yere kilitlenmeden de park edilebilir şekilde güncellendi. Bu durum, e-scooterların yolların ortasına, kaldırımlara ve park alanlarına rastgele bırakılmasına neden oldu.

Vatandaşlar, e-scooterların trafik güvenliğini tehlikeye attığını ve görüntü kirliliği yarattığını belirterek çözüm talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş, bu duruma tepki göstererek bir e-scooterı çöpe attı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından e-scooter sürücüleri denetlenmeye devam ediyor. Ancak bu denetimlere rağmen sürücüler bilinçsiz davranmaya devam ediyor.

Alanya'da tatil yaptığı otelde ölü bulundu Alanya'da tatil yaptığı otelde ölü bulundu

Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, e-scooterların trafik güvenliğini tehlikeye attığını ve bu nedenle tamamen kaldırılmasını talep etti. Akkaya, "Bu araçların tamamen ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Trafik güvenliği ve insanların can güvenliği bu araçlar yüzünden büyük tehlikede" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Antalya Valiliği tarafından e-scooterların toplatılması kararı alınmıştı. Bu karar doğrultusunda e-scooterlar tüm ilçelerde 20 gün boyunca toplandı. Ancak daha sonra e-scooterlar tekrar piyasaya sürüldü.