p>Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkez Başkanı Avukat Serap Ertuğrul’un konuşmacı olarak katıldıkları Çocuk İstismarı konulu seminer, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, avukatlar ve vatandaşların da katılımıyla ALTSO’da gerçekleştirildi.

\ \ \ \

BM Çocuk Hakları Sözleşmesi

\ \ \ \

Seminere konuşmacı olarak katılan Av. Serap Ertuğrul konuşmasına, Türkiye tarafından da onaylanmış ve yürürlüğe girmiş olan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesinden bahsederek çocukların onurlu ve saygın bir insan olduklarını, çocukların onurlarını kimsenin kıramayacağını anlattı ve çocukların sahip olduğu hakların yetişkinler tarafından farkında olunmasını gerektiğini belirterek başladı.

\ \ \ \

‘En bilinçli aile bile uygulayabiliyor’

\ \ \ \

Boşanma davalarında yaşanan çekişmelere ve uzlaşmalara çocukların dahil edilmesi, çocuğu başkalarıyla kıyaslama ve kendi eğitim planlarını çocuğa yükleme olaylarının çocuk üzerinde ciddi travmaların oluşturduğunu belirten Ertuğrul, “Duygusal istismarı en bilinçli ailelerin bile uyguladığını düşünüyorum” dedi.

\ \ \ \

“Annelere çok görev düşüyor”

\ \ \ \

Erken yaşta evlilik, aile için babanın, annenin ya da ağabeyinin kız kardeşine yaptığı cinsel saldırının cinsel istismara ve enseste giden ilk yollar olduğunu söyleyen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Güllü, “Annelere çok görev düşüyor. (0212) 656 96 96 numaralı bir Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattımız bulunuyor. Rehber öğretmenlerden bizi aramalarını istiyoruz” diyerek uyarıda bulundu.

\ \