Alanya Üniversite için alımları başlayan 20 akademisyen ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Alanya Üniversitesi yayımladığı ilana göre; 5 profesör, 9 doktor öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi olmak üzere toplamda 20 akademisyen istihdam edecek. 24 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvuru işlemleri 8 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.

20 AKADEMİSYEN POZİSYONU AÇIKLANDI

Alanya’da sektör temsilcileriyle bir araya geldiler Alanya’da sektör temsilcileriyle bir araya geldiler

Üniversitenin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu olmak üzere geniş bir yelpazede toplamda 20 akademisyen pozisyonu açıklanırken, özellikle İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İşletme bölümüne Türkçe ve İngilizce programlar için 2 profesör, 2 doktor öğretim üyesi alacak. Aynı fakülte, ekonomi ve makro iktisat alanlarında da birer profesör alacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde ise 2 profesör ve 3 doktor öğretim üyesi alımı yapacak, burada adayların tıp fakültesi mezunu olması ve ilgili alanlarda uzmanlık derecesine sahip olması gerekiyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri programına 3 doktor öğretim üyesi alırken, Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümüne de 3 öğretim görevlisi alınacak. Araştırma görevlisi pozisyonları da İşletme ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri için açılmış bulunmakta.

ÖN DEĞERLENDİRME 9 MAYIS SINAV GİRİŞİ İSE 10 MAYIS

Başvurular, Alanya Üniversitesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Adayların belirtilen genel şartları taşıması, yabancı ülkelerden alınmış diplomalar için denklik belgesi sunması ve belirli yabancı dil seviyelerini karşılaması gerekiyor. Başvuru süreci 24 Nisan 2024’te başlamış olup, son başvuru tarihi 8 Mayıs 2024 olarak belirlenirken ön değerlendirme ise 9 Mayıs’ta yapılacak, sınav girişleri 10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ve sonuçlar 11 Mayıs 2024’te ilan edilecek.