Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Evde Bakım Ünitesi’nden yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaş faydalanıyor. Bununla birlikte Alanya içinde, belde ve köylerde yaşayan tüm hastaların bu hizmetten faydalanabiliyor. Alınan bilgilere göre hastane bünyesinde hizmet veren Evde Bakım Ünitesinde Alanya sınırları içerisinde yer alan kırsal ve merkezdeki tüm mahalleler dâhil olmak üzere şu anda aktif olarak bin 791 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor.

Hastaların ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda, Hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevleri anlatılıyor, hastalıkları ile bakım süreçleri hakkında bilgilendirme yapılıyor.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN KİMLER NASIL FAYDALANABİLİR?

Evde sağlık hizmetinden; Yaşlı, yürüyemeyen, yatağa bağımlı, alzheimer hastaları, demans, şizofren, koah rahatsızlığı olan, terminal dönem kanser hastaları ve engelli raporu bulunan hastalar Sağlık Bakanlığı’nın sunmuş olduğu bu hizmetten faydalanabiliyor.

Alanya'da ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu Alanya'da ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu

EVDE BAKIM BİRİMİNE NASIL MÜRACAAT EDİLEBİLİR?

Evde sağlık hizmetleri mesai saatleri içerisinde hizmet vermeye devam ediyor. Evde Sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen kişilerin 444 38 33 telefon hattını arayarak kayıt yaptırabilecekleri belirtilirken,2 gün içerisinde başvuran hastalara ekiplerin en kısa sürede dönüş yaparak evinde ziyaret ederek kontrollerinin sağlandığının da altı çizildi.