Alanya’nın Balıkçı Barınağı’nda Mart ayında meydana gelen yangında, bir tur teknesinde sebebi bilinmeyen nedenle çıkan yangın diğer tekneye sıçramış, iki teknedeki alevler kısa sürede büyümüştü. Yangında iki tekne kullanılmaz hale gelerek küle dönerken, teknede bulunan 1 kişi yaralanmış ve özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Öte yandan yangınla ilgili Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış, çıkan yangın sonucu iki teknede toplam 50 milyon lira zarar olduğu tespit edilmişti.

3 ay önce çıkan yangının izleri iskelede halen belirginliğini korurken, vatandaşlar duruma sert tepki gösterdi. Gazete Alanya’ya ulaşan vatandaşlar, denizin üzerindeki yangın kalıntılarının halen temizlenmediğini savunurken, ‘’Alanya bu kadar sahipsiz olamaz, Alanya liman başkanlığı ne güne duruyor. Bu görüntüler Alanya limanına hiç yakışmıyor. Acilen kaldırılması lazım.’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Alanya Ak Gençlik, aşure etkinliğinde buluşturdu Alanya Ak Gençlik, aşure etkinliğinde buluşturdu

Alanya’daki bu rezalete kimin dur diyeceğini sorgulayan vatandaşlar ‘’Liman pislikten geçilmez halde. Alanya’yı bu kadar seviliyor da neden temizlenmiyor. Yanan geminin enkazı daha ne kadar daha göreceğiz. Alanya Kaymakamlığı’nın bu konuya bir an önce el atması lazım. Dünya’ya bu utanç verici görüntülerle rezil olduğumuz yeter’’ dediler.