Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Volkan Koç, Hayırsever Mehmet Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz kütüphane açılışı ile ilgili birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından söz alan Kaymakam Ürkmezer katılımcılara hitap ederek “Bizler bütün kentimizdeki okulların sadece fiziki anlamda değil içleri de dolu bir şekilde geleceğimizin teminatı çocuklarımıza iyi bir şekilde hizmet etmesini amaçlıyoruz. Hayırseverlerimiz fiziki imkanları geliştirirken öğretmenlerimiz Alanya’da gerçekten çok güzel işler yapıyorlar. Bizler de tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin yanlarında olmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin bu çabaları Alanya’mızda sonuçlar veriyor ve kentimiz sınavlarda da her geçen gün ivmesini artırıp yeni başarılar ortaya koyuyor.

Ayrıca çocukların hayata hazır ve donanımlı bir hale gelmesi ve nitelikli bir şekilde yetişmesi için her yaştan çocuklarımızın topluma duyarlı ve faydalı, okumayı seven, büyüklerine saygılı ve vatanına milletine sevgi duyan bir çocuk olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Aynı şekilde çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının da gelişmesini çok önemsiyoruz. Bilgiye erişmek artık çok kolay ama okuma alışkanlığını kazanan bir çocuk ömür boyu bunu devam ettirir. Bu sebepledir ki biz okullara gittiğimizde çocuklarımıza öncelikle okuma alışkanlığının kazandırılmasını istiyoruz. Bugün açılışını yapacağımız kütüphanenin de çocuklarımıza okuma alışkanlığı sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle kütüphaneyi yaptıran başta Mehmet Amcamız olmak üzere bütün Özkan ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Seçim yaklaşırken Alanya otogarı boş kaldı Seçim yaklaşırken Alanya otogarı boş kaldı

Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasından sonra okul öğrencileri tarafından şiirler ve skeç gösterisi düzenlendi. Programda okul yönetimi tarafından hayırsever Mehmet Özkan’a teşekkür plaketi takdim edildi. Program Kaymakam Ürkmezer’in, hayırsever Özkan ailesi ve katılımcılarla birlikte kurdele keserek ilk ve ortaokul kütüphane açılışını gerçekleştirmeleriyle sona erdi.