ÖZEL HABER – Muammer SOYLU

Gazete Alanya, kedilerin zehirlendiği hakkında gelen bir ihbar üzerine Güllerpınarı Mahallesi’ne giderek hayvan severleri dinledi. İddiaya göre Alanya’nın Güllerpınarı Mahallesi’nde bulunan Merhaba Otel sahibi Nermin Akça’nın çevre sakinlerinin kedilerini zehirlediği, hayvan severlerin bu duruma büyük tepki gösterdiği öğrenildi.

SAVCILIĞA GİDECEKLER

Hayvan severler Nermin Akça’nın bu tutumundan vazgeçmemesi halinde otel önünde eylem yapmaya hazırlandıklarını ifade ettiler. Mahalle halkı ise yaptığı açıklamada “Savcılığa suç duyurusunda bulunarak hayvanların haklarını aramak için yasal yollara başvuracağız. Elimizden geleni yapmaya hazırız” dediler.

“YETER ARTIK”

Öte yandan tepkileri üzerine çeken Nermin Akça, yaptığı açıklamada “Mahallenin bütün kedileri bize ait otelimizin bahçesinde yatıp kalkıyor. Bahçemde kedi falan istemiyorum. Herkes beslediği kediyi alsın gitsin. Bir başkasının sevdiğini ben, benim sevdiğimi de bir başkası sevmek zorunda değil. Yeter artık, otel bahçem kediden geçilmiyor. Ben kedi falan zehirlemiyorum” dedi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Akça ayrıca kedilerin otelde hijyen kurallarına aykırı hareket ettiğini belirterek “Otel müşterilerimiz bir şeyler yiyip içerken, sokak kedileri masaların üzerine çıkıyor. Bu hem benim açımdan hem de müşterilerimiz açısından kabul edilemez bir durum” şeklinde konuştu.