Alanya turizmi için büyük önem arz eden eğlence sektöründeki müzik yasağı, 21 Haziran 2021 tarihinde saat 24.00 kadar geri çekilirken, bu süre ikinci bir talimatla 01.00’a uzatılmıştı. 2023 yılı turizm sezonu öncesi turizmciler ve eğlence sektörü temsilcileri, müzik yasağının gece saat 03.00’a uzatılmasını istiyor. Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, turizmcilerin ve eğlence sektörünün sesi oldu, İçişleri Bakanlığı’na bu konuda talepte bulundu. Turizmciler ve eğlence sektörünün gözü kulağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan gelecek müjdeli habere çevrilmişken, Alanyalı siyasiler de bu konuda AK Parti iktidarına seslendi.

“EKMEK YİYORLAR”

Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Belli bir desibele kadar, kontrol altına almak şartıyla saat 01.00’da biten müzik yasağı gece saat 03.00’a kadar uzatılmalı. Bu şehirde turizmciler ve eğlence sektöründe insanlar, bu işten ekmek yiyorlar. Denetimi yapıp, müzik saatini uzatabilirler” dedi.

“SAAT 03’E ALINMALI”

İYİ Parti İlçe Başkanı Şefik Bahçe, “Şehrimizde yaşayan insanları rahatsız etmeyecek şekilde desibel kontrolü ve denetimi yapılarak, müzik yasağı saati 03.00’a alınmalı. Şehrimizde turizmciler ve eğlence mekanlarını işletenler ile çalışanlar ile şehrimize gelen misafirlerimizin tatillerini sağlıklı, mutlu ve eğlenceli yapabilmesi için süre uzatımına ilişkin bir çalışma yapılmalı” dedi.