Gazipaşa’da fuar alanında cuma günleri kurulan sebze- meyve pazarında tezgâh açan Alanyalı pazar esnafına yönelik ayrımcılık yapıldığı iddia edildi. Belediye tarafından anlamsız ve basit bir gerekçe ile ğazar yeri elinden alınana A. A.,  M.A.’nın avukatı Hasan Başaran “Böyle bir yöneticilik olmaz” dedi. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın bilgisi dışında zabıta ekiplerince Gazipaşa’ya farklı ilçelerden gelen sebze- meyve pazarındaki esnafa, gelişi güzel kanun üretildiği belirtildi.

TEKRAR İPTAL EDİLDİ

Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Yılmaz’ın somut, elle tutulur bir gerekçe olmadan hazırladığı Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün 15.06.2022 tarih ve 17031 sayılı pazaryerleri tahsis iptal ile ilgili yazısı encümene tetkik edilerek, A. A, M. A, E. Ş ve A. Ç isimli tahsis sahiplerinin yerleri iptal edildi. Gazipaşa Belediyesi yerleri iptal edilerek mağdur durumdaki kişilerden kiralama- işgaliye bedeli adı altında 2023 yılının bedellerini de tahsis ettiği açıklandı.

BELEDİYEYE TOKAT GİBİ ŞOK İPTAL

Avukat Başaran, müvekkillerine daha önceki yıllarda aynı uygulamayla pazar yerlerinin ellerinden alındığını belirterek “Gazipaşa Belediyesi 02/10/2018 tarihli, 234 sayılı Gazipaşa Belediye Encümeni kararının; hukuka aykırı olduğu, iptal gerekçesini destekler mahiyette tutanak, fotoğraf veya başka bir belge bulunmadığı, her bir tahsisin iptali için ayrı karar alması gerekirken, aynı encümen kararıyla birden fazla kişinin tahsisinin iptal edildiği ileri sürülerek iptalini istedi. Bizde Antalya 4. İdare Mahkemesi’ne açtığımız 2019/908 esas, 2020/531 karar ile dava ile iptal ettirmiştik” dedi. Başaran, kararlı olduklarını ve önceki gibi iptal davasını kazanacaklarını söyledi.

BAŞKAN GÖK: “RAHATSIZ VE HUZURSUZ OLDUM”

Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Gök konu ile yaptığı yazılı açıklamada, Alanyalı esnaflara çifte standart yapıldığını iddia etti. Başkan Gök “Gazipaşa belediyesine ait far alanında cuma günleri kurulan sebze meyve pazarında odamıza kayıtlı Alanya eşrafından üyelerimizin pazar yerlerine yapılan denetlemelerde; pazar yerleri hakkındaki yönetmeliğin madde:27/1- (Hukuken geçerli bir mazereti bulunmaksızın, satış yerini üst üste üç kez Veya bir takvim yılında sekiz kez kullanmayanların tahsis iptali yapılır) hükmünce isleme tabi tutularak 16.06.2022 tarih ve 191 sayılı encümen karar ile pazar yerleri iptal edilmiştir. Ancak yapılan bu uygulama sadece Alanya bölgesinden gelen esnaflara yapılması ve itirazların göz ardı edilmesi Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak beni rahatsız ve huzursuz etmiştir. İnancım odur ki; Alana bölgemizden Gazipaşa’ya giden esnaflarımıza en kısa zamanda bir çözüm bulunacağı ve oluşan bu olumsuzluğun hızlı bir şekilde tatlılığa bağlanacağı üzerinedir” dedi.