Savaştan kaçan Ukrayna ve Rus vatandaşları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşayan Alanya’da trafik yoğunluğu da büyük tepki çekiyor. Alanya’yı adeta işgal eden yabancı uyruklu vatandaşların araçlarıyla hali hazırda yoğun olan Alanya trafiği daha da berbat bir hale büründü.

İSTANBUL’U ARATMIYOR

Binlerce insanın mesai bitimi yollarda çile çektiği Alanya’da megakent İstanbul’u aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Alanya’nın çehresini değiştirecek ve trafik yoğunluğunu büyük oranda azaltacak olan yeni çevre yolunda ilerleme olmaması da trafik keşmekeşinin büyümesine yol açıyor.

BAŞKAN YÜCEL NE YAPTI?

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz yıl 2021 Şubat ayında Mahmutlar’da bulunan özel karayolları şantiyesinde yeni Çevre Yolu projesi için Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Salih Cengiz’inde katıldığı ve basına yaptığı toplantıda; ‘2022 yılı sonunda Çevre yolu Mahmutlar’dan D-400 Karayoluna bağlanacak’ açıklamasında bulunmuştu. 2022 yılının sonuna gelinmesine rağmen karayolları ağına bağlı çevre yolunda ilerleme olmaması, yoğun trafiğe olan tepkileri daha da arttırdı.

“BİZ BUNU HAKETMİYORUZ”

Binlerce emekçi Alanya’da mesai çıkışı evine dönmek için yollarda çile çekerken “Ekmeği için yollarda olan bizler, böyle bir Alanya’yı ve böylesi bir yaşamı hak etmiyoruz" dediler. Yetkililer ise yılbaşında yaşanabilecek trafik yoğunluğu için vatandaşları şimdiden uyardı.