1221 yılında Sultan Alaaddin Keykubat tarafından Alanya’nın fethedilmesinin ardından inşa ettirilen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Alanya Kalesi’ne tarih bilinci olmayan kişiler tarafından zarar veriliyor. Kızılkule’den Tophane Mahallesi’ne uzanan surların üzerinde sprey boyayla yazılar yazılırken, Çarşı Mahallesi’ne bakan surların üzeri ve çevresi ise atıklarla kaplanmış durumda.

İÇKİ İÇİP UYUYANLAR VAR

Öte yandan, bazı vatandaşlar surlardaki gediklerden dışarıya bakan bölüme girerek içki içmelerinin ve kutularını etrafa atmalarının ardından uyuyor. Bazı evsiz vatandaşlar da surları kendilerine mesken edinmiş durumda. Surlarda uygun bulduğu yerleri kendisine ev edinenler eşyaları ile bu bölüme yerleşerek etrafa atıklar atıyor.

TOPRAĞA GÖMÜLMÜŞ ŞİŞE GÖRMEK MÜMKÜN

Kızılkule’yi çevreleyen surlardan yukarıya doğru yüründüğünde ise etrafa atılmış çok sayıda içki ve su şişesi, izmaritler, karton ile giysileri görmek mümkün. Yabani otların yer aldığı bölgede bazı şişeler toprağa gömülü dururken, surların üzerinde ve çevresinde çok sayıda cam şişenin kırılmış olduğu görüldü. Alanya Kalesi’nin surlarına zarar verilmesi ve etrafının bilinçsizce kirletilmesi tarihe saygısızlık olarak tepki çekti.